Birių krovinių vagonuose iš Baltarusijos – šimtatūkstantinė cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai iš Baltarusijos atvykusiuose dviejuose krovininiuose traukiniuose aptiko didelius kontrabandinių cigarečių krovinius. Rastųjų baltarusiškų rūkalų vertė Lietuvoje, įskaičiavus privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 200 tūkst. eurų.

Antradienį prieš vidurdienį Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai patikrino į Stasylų geležinkelio kontrolės punktą iš Baltarusijos atvykusį traukinį.

Per patikrą pasieniečiai itin atidžiai apžiūrėjo biriems kroviniams gabenti skirtą vieną sąstato vagoną. Paaiškėjo, kad po gabenta akmens skalda buvo paslėptos 67 juoda polietileno plėvele aptrauktos dėžės. Jose iš viso rasti 33 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ ir „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Antradienį popiet VSAT pareigūnai ten pat, Stasylų kontrolės punkte, patikrino dar vieną birius krovinius gabenusį traukinį, įvažiavusį iš Baltarusijos.

Čia, kaip ir pirmuoju atveju, taip pat aptiktas po akmens skalda paslėptas baltarusiškų kontrabandinių cigarečių krovinys. Į pasieniečių rankas pateko 53 gamyklinės dėžės rūkalų, kuriose iš viso buvo 26 tūkst. 500 pakelių „Minsk Capital“ ir „Fest“ markių cigarečių.

Iš viso VSAT pareigūnai sulaikė 60 tūkst. Baltarusijoje pagamintų ir nelegaliai įvežtų cigarečių pakelių. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 200 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėti du ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
kol bus neieskomi uzsakovai tol tai ir tesis

Blyn

Blyn portretas
Vis da veža? Maniau, kad jau uždraudė?

Dar

Dar portretas
Rengena,,taiso ,,? 6 metai... 2.punktas-nei karto negirdejau,kad,pasektu,ir paimtu iskraunanciu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių