Pasienyje su Baltarusija apgręžta trylika migrantų – daugiausiai šią savaitę

Pasienyje su Baltarusija pastarąją parą apgręžta 13 neteisėtai į Lietuvą bandžiusių patekti migrantų, ketvirtadienį informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasak tarnybos, tai yra didžiausias per parą neįleistų migrantų skaičius šią savaitę.

Taip pat pranešama, kad į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį įleistas vienas užsienietis.

Neteisėtų bandymų kirsti sieną nefiksuota pirmadienį, antradienį, sekmadienį ir praėjusį ketvirtadienį, tuo metu šeštadienį VSAT neįleido trijų tokių užsieniečių, penktadienį – septynių.

Pietinėje Lietuvos dalyje trečiadienį įvairiu metu Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi girdėjosi pabūklų ir automatinių ginklų šūviai.

VSAT pabrėžia, kad Latvijoje jau ketvirtą savaitę yra padaugėję bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos: trečiadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 42 migrantus ir dar šešis sulaikė. Antradienį neįleistųjų į Latviją buvo 33, pirmadienį – 55, sekmadienį – 36, šeštadienį – 80, penktadienį – 85.

Nuo rugpjūčio pradžios Lietuvos pasieniečiai šalies pasienyje su Baltarusija apgręžė daugiau nei 8 tūkst. migrantų, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Į Lietuvą 2021-aisiais pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Iki sausio vidurio Lietuvos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių