Pasienyje su Baltarusija dvyliktą parą iš eilės – nė vieno migranto

Pirmą kartą nuo 2021 metų vasaros Lietuvos pasienyje su Baltarusija jau dvylika parų paeiliui neužfiksuota neteisėtų migrantų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pasienyje antradienį užsieniečiai sieną nelegaliai bandė kirsti tris kartus, Lenkijos pareigūnai į šalį antradienį neįleido 46 migrantų.

Pasak Lietuvos pareigūnų, kol neteisėtų migrantų srautai fiksuojami kaimyninėse šalyse, grėsmė Lietuvai taip pat nėra sumažėjusi.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 357 neteisėtiems migrantams. 2022 metais Lietuvos pasieniečiai apgręžė 11,2 tūkst. tokių asmenų.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista beveik 19,7 tūkst. žmonių. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau , kad negeras ženklas...

Manau , kad negeras ženklas... portretas
. Tai gali būti tik tyla prieš audrą ...

Anonimas

Anonimas portretas
nuotraukoje stovi pareigūnas ir galvoja kur tie mustafos ko neina.

Kažkada

Kažkada portretas
Seniau putleris prasitarė ar pagrąsino kad kai atidarys savo teroristinės valstybės sienas maža nepasirodys, o taip ir bus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių