Pasprukti nepavyko: kontrabandines cigaretes vežęs vilnietis įkliuvo pasieniečiams

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai po trumpų gaudynių sulaikė nuo jų sprukti mėginusį ratuotą kontrabandininką.

Vilniečio vairuotame lengvajame automobilyje rasti 7 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Antradienį Varėnos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono savivaldybės Liškūniškių kaimu pastebėjo automobilį „Volkswagen Passat“, pažymėtą lietuviškais numeriais. Vadinamojoje Dieveniškių kilpoje įsikūręs kaimas yra prie pat Lietuvos ir Baltarusijos sienos, tad dideliu greičiu važiavusi transporto priemonė iškart sukėlė įtarimų.

„Volkswagen“ vairavęs vyras, manoma, taip pat išvydo pasieniečius, staiga pasuko į šalutinį kelią, sustojo ir mėgino sprukti, tačiau greitai buvo sulaikytas.

Paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo 33 metų Vilniaus rajono gyventojas. Automobilio salone ir bagažinėje VSAT pareigūnai rado 7 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „NZ Gold“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Toks rūkalų kiekis yra didesnis nei šioje vietovėje dažniausiai gabena kontrabandininkai. Pažeidėjai, puikiai žinodami, kad prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos pasieniečiai nuolat tikrina visų keliaujančiųjų asmenų ir transporto priemonių dokumentus, stengiasi vežti nedidelius rūkalų kiekius. Neteisėtos prekės, iki poros tūkstančių pakelių cigarečių, išslapstomos gamyklinėse automobilių ertmėse arba specialiai įrengtose slėptuvėse.

Antradienį sulaikytas cigarečių krovinys, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra vertas daugiau kaip 25 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vilnietis iš pradžių buvo uždarytas į areštinę, o vėliau po apklausos iš jos paleistas. Vyrui skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Automobilis ir rūkalai laikinai saugomi Gintaro Žagunio pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nežinau aš jų negaudyciau.Visame pasaulyje tas vyksta,galbūt geriau kontrobanda nei vagystės , apiplėšimai.Zmonems juk reikia kazkaip gyventi.Jeigu nepirktu , nebūtų kontrobandos.Vadinasi kainas reikia mažinti,kad neapsimoketu pirkti kontrobandos prekes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių