Daugiau detalių apie skandalą policijoje: dingusių narkotikų ieškojo net sąvartyne, bet nerado

  • Teksto dydis:

Trečiadienį iš Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro dingus septyniems kilogramams narkotikų, didelės pareigūnų pajėgos kvaišalų ieškojo net sąvartyne. Neatmetama, kad narkotikus pasisavino nusikaltėliai.

Primename, kad kovo 17-ąją kriminalistinių tyrimų centre, valytoja į šiukšlių konteinerį išmetė kvaišalus.

Kaip teigta, į laboratoriją tyrimui pristatytus narkotikus išmetė joje dirbusi valytoja, pagalvojusi, kad tai – šiukšlės.

„Narkotinės medžiagos buvo paliktos netinkamoje vietoje, valytoja pagalvojo, kad tai yra šiukšlės ir jas išmetė – toks keistokas įvykis“, – portalui delfi.lt sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Narkotikų dingimą pareigūnai pastebėjo tik kitą rytą, tačiau jų rasti jau nebepavyko. Jų ieškoti mestos gausios pareigūnų ir „Grindos“ darbuotojų pajėgos.

„Pasitelkti ne tik policijos pareigūnai, bet ir specializuotos įmonės darbuotojai“,  – teigė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Neįsivaizduoju, ko turėtų imtis tyrėjai, kad jie pratęstų tą tyrimą.

Generalinis komisaras patvirtino, kad dingo apie septyni kilogramai kvaišalų.

Šį įvykį tiria Policijos departamento Imuniteto valdyba.

„Vienam ar keliems asmenims pateiktas specialiojo liudytojo statusas: tiek pareigūnams, tiek valytojai“, – teigė R. Požėla.

Generalinis komisaras tvirtino, kad tiriamos visos įmanomos versijos. Neatmetama, kad narkotikai galėjo patekti į nusikaltėlių rankas.

Atskleista, kad policijos pareigūnai šiuos kvaišalus konfiskavo per operaciją Kaune.

„Buvo sulaikytas Kauno miesto gyventojas, vairavęs automobilį, kuriame rastos narkotinės medžiagos, jos buvo paslėptos“, – sakė generalinis komisaras.

Primename, kad šių metų sausį per Kauno kriminalistų operaciją sulaikyti aštuoni įtariami narkotikų platintojai ir pirkėjai. Per sulaikymą vieno 31 metų vyro automobilyje rasti trys paketai, įtariama, amfetamino. Gali būti, kad tai būtent tie kvaišalai, kurie dingo iš kriminalistų laboratorijos.

Pasak teisės ekspertų, dingus įkalčiams pateikti kaltinimus ir nuteisti įtariamąjį tampa labai sudėtinga.

„Viskas priklauso nuo to, kokioje stadijoje yra tyrimas. Jei tai yra pati tyrimo pradžia, jei dar nėra ekspertų išvados, kokie tai narkotikai, koks kiekis ir ar tai tikrai narkotinės medžiagos, tuomet tyrimas labai apsunkintas. Neįsivaizduoju, ko turėtų imtis tyrėjai, kad jie pratęstų tokį tyrimą“, – teigė advokatas Romualdas Drakšas.

Generalinis komisaras tikina, kad dingę kvaišalai jau buvo ištirti.

Po skandalo policijos vadovybė teigia, kad kriminalistinių tyrimų centre imtasi įrenginėti papildomų saugumo priemonių, filmuoti patalpas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Taigi va,policija pardave kaifa ir nupirko automobiliu.

Manau

Manau portretas
O aš manau,kad tie narkotikai pateko tiems kur prekiauja ir jau išparduoti.Tegu nejuokina ,kad juos sumaišė su šiukšlėmis.Tai policijos darbelis.

Artistas

Artistas portretas
Kreivu veidrodžiu karalystej nestebina tokie dalykai
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių