Po T. Tomilino ir V. Valkiūno konflikto Seime – ikiteisminis tyrimas

Gavusi Seimo nario Tomo Tomilino pareiškimą, kad kolega parlamentaras Valdemaras Valkiūnas Seimo posėdžių salėje sudavė jam į krūtinę, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS patvirtino, kad antradienį pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį.

Pagal jį, tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas T. Tomilinas dėl incidento Seimo salėje kreipėsi į policiją, tačiau V. Valkiūnas neigia smurtavęs.

„Aš kalbėjau apie jį svarstant vieną įstatymą, jis paskui priėjo – ką ten apie mane šnekėjai? Aš sakau, papasakosiu, ir jis man taip (sudavė) stipriai į krūtinę. Man neskauda ten labai stipriai, bet visi matė“, – BNS sakė T. Tomilinas.

Žurnalistams komentuodamas situaciją T. Tomilinas teigė, kad V. Valkiūnas jam sudavė ne juokaudamas, tad iš principo toks elgesys netoleruotinas.

Jis man taip sudavė stipriai į krūtinę. Man neskauda ten labai stipriai, bet visi matė.

„Tai nebuvo juokais, tai buvo agresyvu, ir taip neturi būti. Ukrainos parlamente mušasi parlamentarai, bet mes esame ne Ukrainoje, mes esame Lietuvoje ir, mano galva, taip elgtis negalima. Jei mes toleruosime tokį elgesį, kartelė eis žemyn, suprantu, kad agresijos visuomenėje yra daug, sunkūs klausimai svarstomi, labai daug kviečiančių smurtauti pseudolyderių atsiranda, ir man tas labai nepriimtina. Aš kreipiuosi į policiją, man nėra tikslo velti labai stipriai policijos, bet reikia fiksuoti, o toliau Etikos komisija turi svarstyti“, – kalbėjo T. Tomilinas.

Seimo nario teigimu, konfliktą įžiebė jo žodžiai, kad „nėra gerai Seimo įvaizdžiui, kad Petras Gražulis ir V. Valkiūnas kalba daugumos vardu“.

„Po 45 minučių žmogus atėjo prie manęs ir pradėjo aiškintis“, – BNS sakė T. Tomilinas.

V. Valkiūnas neigia sudavęs parlamentarui. „Netrenkiau, ką aš trenksiu tokiam dideliam jaunam“, – žurnalistams po incidento sakė parlamentaras.

„Jis (T. Tomilinas) įžeidžiančiai pasisakė, aš norėjau išsiaiškinti, ką jis kalbėjo. Ne (smūgio nebuvo), jis tik mosikavo rankomis pats ir viskas. Kalbėjo apie mane įžeidžiančiai, nebuvo ten jokio smūgio, aš tik norėjau išsiaiškinti“, – kalbėjo V. Valkiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kiek Lietuvai pridaryta nuostuolių per neprotingas kalbas ir niekas už nieką neatsako o dabar pasireiškė naujas metodas į krutinę ,gal pradės bijoti skelbti nesąmones,kurios daro nuostolius valstybei ,bet tai gal nevisai efektingas,,lygtai mūsų kaime buvo ,pridarei kiaulyščių ,į snukį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių