Itin žiaurus paauglės nužudymas Šiauliuose: teisme gautas prašymas ištirti melo detektoriumi

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teisme tęsiant paauglės nužudymo baudžiamosios bylos nagrinėjimą apklaustas vienas iš keturių kaltinamųjų, taip pat gautas vieno jų prašymas ištirti melo detektoriumi, pranešė teismas.

„Teisiamojo posėdžio metu buvo gautas vieno iš kaltinamųjų prašymas atlikti tyrimą poligrafu, teismas nutarė sprendimą dėl šio prašymo priimti po kaltinamųjų apklausos“, – skelbiama pranešime.

Anot teismo, pirmadienį byloje buvo apklaustas liudytojas, pradėta kaltinamųjų apklausa. Spėta apklausti vieną iš keturių kaltinamųjų, jis savo kaltę pripažino.

Vienas iš kaltinamųjų iki teisiamojo posėdžio pradžios pateikė prašymą nušalinti jį ginantį advokatą, tačiau šis prašymas teisiamojo posėdžio metu buvo atšauktas, pranešė teismas.

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje 2007-aisiais metais gimusi mergina bei 1999-aisiais ir 2004-aisiais gimę jaunuoliai kaltinami itin žiauriu penkiolikmetės nužudymu, bei 2001-aisiais metais gimęs jaunuolis – nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimu.

Visuomenėje didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas pernai liepos 4 dieną Šiauliuose, Gegužių gatvėje esančio daugiabučio namo bute.

Kaip skelbia teismas, mergina ir du jaunuoliai yra kaltinami tuo, kad jie lemtingąją dieną, veikdami bendrininkų grupe, būdami apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, susitarę ir veikdami vieningai, tyčia kartu įvykdę nusikaltimą.

Jie pakvietė 2006-aisiais metais gimusią merginą į butą, neleido jai išeiti, atėmė telefoną ir bendrais veiksmais naudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją.

Kelių valandų laikotarpyje aukai buvo suduoti daugybiniai smūgiai kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas. Spaudžiant pagalvę ant merginos veido, įkišus skudurą į burną bei apvyniojus lipnia juosta jos rankas ir galvą, taip intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai buvo sukeltas didelis fizinis skausmas bei kančios.

Anot teismo, nuo patirtų sužalojimų penkiolikmetė mirė įvykio vietoje.

Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su dar vienu jaunuoliu, kuris yra kaltinamas nusikaltimo slėpimu, nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną merginos kūnas buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šlykštūs pacukai.

šlykštūs pacukai. portretas
Likviduoti.

Anonimas

Anonimas portretas
Sudeginti tokius

Kas

Kas portretas
tame Saulės mieste darosi? Vien kažkokie paaugliai žudikai :( Juk 2 beprotės paauglės sukapojo savo draugę.... Dabar-vėl ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių