G. Landsbergis – paaiškėjus naujoms detalėms K. Bartoševičiaus byloje: esu šokiruotas

  • Teksto dydis:

Praėjus pusantros savaitės nuo galimos pedofilijos skandalo pradžios, dabar jau buvęs konservatorių frakcijos narys Kristijonas Bartoševičius apklaustas. Jam pateikti įtarimai pagal straipsnius dėl nepilnamečių prievartavimo, dėl mažamečių prievartavimo ir dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo. Aiškėja naujų detalių, pasakojama LNK reportaže.

„Kaip asmuo, aš – šokiruotas. Galiu pasakyti tą patį, ką ir praeitą kartą“, – sakė konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

Pirmą kartą atsakyti į klausimus išėjo generalinė prokurorė. Nida Grunskienė. Ji papasakojo ir aplinkybes. Pasirodo, apie bręstantį kreipimąsi dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės generalinė prokurorė iš anksto pasakė Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen. N. Grunskienė mįslingai žurnalistams pridūrė, kad išvadas, – buvo nutekinta informacija, ar ne, – dabar jau gali padaryti patys.

„Šiuo metu yra keturi nukentėjusieji. Ar bus daugiau, jums negaliu atsakyti į šį klausimą. Galbūt atsiras ir daugiau, galbūt kreipsis“, – teigė N. Grunskienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Ikiteisminio tyrimo duomenys prokurorams leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo padarytos K. Bartoševičiui būnant Seimo nariu. Vadinasi, per pastaruosius porą metų. Seimo nario priesaika buvo 2020-ųjų pabaigoje.

„Nesvarbu, kada buvo padaryta, tiesiog tai yra baisūs kaltinimai“, – sakė konservatorė Jurgita Šiugždinienė.

„Nieko man žinomo“, – nedaugžodžiavo G. Landsbergis, žurnalistų paklaustas, ar nebuvo pastebėjęs kokio nors keisto K. Bartoševičiaus elgesio, ypač bendraujant su vaikais.

„Nežinau, ką pasakyti. Taip pat sunkiai reaguoju, kaip ir pirmą kartą išgirdusi informaciją apie šią situaciją. Reaguoju sunkiai. Nesu nei mačiusi, nei pastebėjusi kažkokių keistų jo elgesio ženklų“, – teigė konservatorė Monika Navickienė.

K. Bartoševičiui paskirtos dvi kardomosios priemonės.

Kaip dabar gali žinoti, kad vienas ar kitas žmogus neturi kažkokių tokių dalykų, ar nepapuls štai į tokią situaciją.

„Tai yra rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais asmenimis. Ir dokumentų paėmimas“, – konstatavo generalinė prokurorė.

Pastaruoju metu buvo daug diskusijų, kas galėjo K. Bartoševičių įspėti. Ir taip galbūt bandė galimos pedofilijos skandalą nuo visuomenės nuslėpti. Be to, už ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimą turėtų grėsti baudžiamoji atsakomybė. Dabar generalinė prokurorė patvirtina, kad užpraeitą penktadienį apie planuojamą kreipimąsi pasakė Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen.

„Turėdama tikslą išsiaiškinti, ar Seimas ketina šaukti neeilinę Seimo sesiją“, – sakė N. Grunskienė.

Tik V. Čmilytei-Nielsen nepasakė, apie kurį Seimo narį kalbama. Ir nors tyrimas vyko nuo lapkričio  vidurio, K. Bartoševičius prašymą dėl mandato atsisakymą iš Čilės atsiuntė tą patį vakarą. 

„Spėjamas informacijos perdavimas, ką jūs ir šiandien įvardijate. Negaliu tai nei paneigti, nei patvirtinti. Aplinkybes žinote, o išvadas norėčiau, kad pasidarytumėte patys“, – komentavo N. Grunskienė.

Anot generalinės prokurorės, įtarimai pateikti praėjus pusantros savaitės nuo neliečiamybės netekimo todėl, kad apklausos laiką derino su K. Bartoševičiaus advokatu.

„Rasta tinkama data – apklausa įvyko vakar“, – informavo N. Grunskienė.

Iš paties K. Bartoševičiaus apie tyrimą visuomenė, ko gero, neišgirs. Prokurorai jam apie tai kalbėti uždraudė. Esą taip užtikrinamos nukentėjusiųjų teisės. Bet ar taip užtikrinamos įtariamojo teisės prieš visuomenę apsiginti?

„Komentuoti jie gali, tačiau negali atskleisti ikiteisminio tyrimo duomenų“, – paaiškino situaciją generalinė prokurorė.

Iki tol geriau žinomas kaip „Mėslitos“ direktorius, K. Bartoševičius oficialiai nebuvo konservatorių partijos narys, bet į Seimą atėjo su jais. Kas iš konservatorių pasiūlė jį į sąrašą?

„Negaliu dabar atsakyti. Yra procesai, per skyrius vyksta…“ – sutrikęs kalbėjo G. Landsbergis.

Atsisakyti vadinamųjų žvaigždžių kvietimo į rinkimus konservatoriai neplanuoja.

„Kaip dabar gali žinoti, kad vienas ar kitas žmogus neturi kažkokių tokių dalykų, ar nepapuls štai į tokią situaciją“, – svarstė M. Navickienė.

Į klausimus, ar apklausta ir Seimo narių, generalinė prokurorė atsakė, kad tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys ir šiuo metu jų nekomentuos. Tą patį pasakė ir paklausta, ar įtariamasis prisipažįsta ir ar gali būti daugiau įtariamųjų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dievo išrinktųjų Landsbybių biznis

Dievo išrinktųjų Landsbybių biznis portretas
Prekiauti vaikais tarp Čilės ir Indijos, ėmė izraeliečių tėvynės sąjungos suteneris ir paskendo balutėje.

sambo

sambo portretas
Visą tą pedofilsbergių klaną reikia likviduoti

Anonimas

Anonimas portretas
Šokiruotas kai į subi...ę gavai dozę ?
VISI KOMENTARAI 120

Galerijos

Daugiau straipsnių