Per savaitę apie galimus aplinkosaugos pažeidimus – beveik 400 pranešimų

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę, rugsėjo 27– spalio 3 dienomis, Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnyba apie galimus pažeidimus gavo 397 pranešimus.

Ne darbo metu gauti 239 pranešimai. Reaguodami į skubius pranešimus ne darbo metu, pareigūnai vyko į iškvietimus 42 kartus, informuoja Aplinkos apsaugos departamentas.

Praėjusią savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 20 kartų, medžioklę – 9 kartus. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 24 kartus, netinkamo atliekų tvarkymo – 31, nuotekų – 19, vandens taršos – 5, vandens transporto priemonių pažeidimų – 2, neteisėtų kirtimų – 10, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 9, oro taršos – 13, miškų – 6, sumedžiotų vilkų – 1, nukeltus gandralizdžius – 2, avarijų – 3, kitos taršos – 5, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 23 kartus.

Dėl į autoįvykius pakliuvusių laukinių gyvūnų kreiptasi 160 kartų (praėjusią savaitę – 153), dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais – 55 kartus (praėjusią savaitę – 47).

Iš ne darbo metu gautų 239 pranešimų 42 buvo skubūs, iš jų 109 pranešimai buvo gauti savaitgalį ir 130 darbo dienomis po darbo valandų.

Kaip teigia aplinkosaugininkai, skubūs pranešimai patenka į skubaus reagavimo pranešimų sąrašą, patvirtintą Aplinkos ministerijos įsakymu, ir į juos išvykti privaloma per pusvalandį pasyvaus budėjimo metu, per 1 val. – darbo metu. Į kitus pranešimus reaguojama eilės tvarka – t. y. per kuo trumpesnį laiką, bet ne vėliau kaip per 10 darbo dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
uz medziokles pazeidimus atsakingas genseko AA hebrantas brudauskas uzsibarikadaves nuo politziniasklaidos socberg epohoje======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių