Seksualiai prievartauti ir išžaginti moterį pasikėsinęs vyras sulaukė teismo verdikto

  • Teksto dydis:

Už nežymų sutuoktinės sveikatos sutrikdymą, pasikėsinimą seksualiai prievartauti ir išžaginimą teismas vyrui skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Pranešime teigiama, kad nukentėjusiajai aktyviais veiksmais ir žodžiais išreiškus savo nesutikimą lytiškai santykiauti su nuteistuoju, pastarasis, to nepaisydamas bei panaudodamas fizinę jėgą kelis kartus su nukentėjusiąja atliko lytinį aktą prieš jos valią.

Anot prokuratūros, bylos duomenys patvirtina, kad kaltinamasis nepaisė nukentėjusiosios išreikšto nesutikimo žodžiais ir veiksmais.

Pasak prokuratūros, vyras savo kaltės nepripažino, tačiau jo kaltė įrodyta nukentėjusiosios, liudytojos bei duomenų, užfiksuotų telefoniniame pranešime Bendrajam pagalbos centrui, policijos pareigūnų ant kūno esančių kamerų įrašuose.

„Čia svarbiausiais įrodymų šaltiniais tampa nukentėjusiųjų parodymai, teismo medicinos ir kitų specialistų išvados, daiktiniai įrodymai. Svarbu ir išvestiniai įrodymai – parodymai asmenų, kurie bendravo su nukentėjusiąja apie patirtą seksualinę prievartą, bei paties kaltinamojo parodymai“, – pažymima pranešime.

„Ikiteisminio tyrimo metu atlikti prokuratūros bei policijos pareigūnų procesiniai veiksmai, operatyvus ir koordinuotas institucijų bendradarbiavimas lėmė tyrimo sėkmę. Surašius kaltinamąjį aktą baudžiamoji byla teismui buvo perduota vos per keturis mėnesius. Šiandien turime sprendimą, kuris, tikime, padrąsins ir kitas seksualinį smurtą patyrusias moteris kreiptis pagalbos“, – cituojamas ikiteisminį tyrimą kontroliavęs prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau

Nesupratau  portretas
Tai čia Lietuvoje taip prokuroras nusprendė ? O kai Jurbarko išsigimėlis sunkiai sužalojo jauną mergaitę ir visam gyvenimui jai paliko traumą , tai čia prokurorai nesugeba tarti savo žodžio ir įvykdyti tai , ką privalo - nubausti išsigimėlį . Kodėl Lietuvoje nėra teisingumo ?

Žinantis

Žinantis portretas
Gerbiami žurnalistai, prievartaujama tik turtas arba teisė į turtą, o žaginami žmonės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių