Šiaulių policija sulaikė 11,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Šiaulių policijos pareigūnai užkirto kelią 11,5 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų patekimui į neteisėtą apyvartą.

Bendra aptiktų cigarečių „Minsk Capital MS“, „NZ Gold“, „Winston Blue“, „Prince“, „Marlboro“ vertė siekia beveik 44 tūkst. eurų, ketvirtadienį pranešė Šiaulių policija.

Rugpjūčio 8-osios popietę Akmenės rajone, Kairiškių kaime sustabdę automobilį „VW Multivan“, vairuojamą 54 metų Pakruojo rajono gyventojo, salone pareigūnai rado išskirtinį krovinį – 20 dėžių, prikimštų baltarusiškomis cigaretėmis, nepažymėtomis Lietuvos banderolėmis.

10 tūkst. automobilyje gabentų cigarečių pakelių vertė siekia 38 tūkst. eurų. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, pareigūnus nuvedęs pas su įtariamuoju susijusius asmenis.

Jų namuose ir pagalbinėse patalpose buvo atliktos kratos ir rasta dar pusantro tūkst. pakelių nelegalių cigarečių, jų vertė – beveik 6 tūkst. eurų.

Pasak policijos, kontrabandines cigaretes gabenusiam Pakruojo rajono gyventojui tai jau ne pirmas susidūrimas su teisėsauga. Už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas jis anksčiau buvo teistas Vokietijoje, Norvegijoje bei Latvijoje.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių