Dėl girtumo beveik be sąmonės vairavęs ir avariją sukėlęs vairuotojas išgirdo teismo verdiktą

Sunkiai apgirtęs ir avariją Širvintų rajone sukėlęs vairuotojas ketveriems metams neteko teisės vairuoti.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Širvintų rūmų teisėja baudžiamuoju įsakymu 55 metų sostinės gyventoją pripažino kaltu už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai buvo nustatytas daugiau kaip 1,51 promilių neblaivumas, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Teismas patenkino prokuratūros prašymą ir skyrė vairuotojui 3,5 tūkst. eurų baudą bei uždraudė vairuoti kelių transporto priemones ketverius metus.

„Jis vairavo beveik be sąmonės, manau, kad jis pavojingas kelyje“, – BNS sakė prokuroras Dainius Dambrauskas, paklaustas, kodėl prašė ketveriems metams atimti teisę vairuoti.

Iš 55 metų vyro taip pat bus konfiskuota automobilio, kurį jis vairavo neblaivus, vertę atitinkanti pinigų suma – daugiau kaip 9,8 tūkst. eurų. Paties automobilio teismas nekonfiskavo, nes po avarijos jis buvo stipriai apgadintas.

Kaip skelbia prokuratūra, vilnietis neblaivus vairavo liepos 19 dieną. Policijos pareigūnai gavo pranešimą, jog Širvintų rajone, rajoniniame kelyje Paberžė–Barskūnai–Medžiukai, tiesioje nuokalnėje nuo kelio nuvažiavo ir apvirto ant stogo automobilis „Volvo XC60“.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai iš automobilio ištraukto vairuotojo iškvėptame ore nustatė 2,62 promilės alkoholio koncentraciją. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienoje įmonėje vairuotoju dirbęs vyras nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Atsižvelgdamas į tai, kad asmuo pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi tokio savo poelgio, o nusikalstamos veiklos padarymo aplinkybės buvo aiškios, ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras pasiūlė procesą baigti teismo baudžiamuoju įsakymu. Jo teisinė galia prilygsta nuosprendžiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių