Suomio kelionė po Europą baigėsi Lietuvos areštinėje

  • Teksto dydis:

45-erių suomis, keliaujantis po Europą savo nameliu ant ratų, užstrigo Šiauliuose ir mina teismų slenksčius, praneša LNK žinios.

Niekur nedirbantis svetimšalis buvo apsistojęs prie Rėkyvos ežero ir girtas nutarė sėsti prie vairo. Apie girtą vairuotoją pranešė Rėkyvos gyventojai. Priemiesčio gatvelėmis vinguriuojantį „Peugeot“ sustabdė policija.

Vos ant kojų pastovintis užsienietis bandė pareigūnus įtikinti, kad yra blaivus. „Duosiu viską, ko jums reikia, jei mane išleisite“, – sakė jis. „Bet kur jūsų mašinos dokumentai“? – teiravosi pareigūnas. „Parodysiu, jei leisite mane prie mašinos“, – išsiderėti mėgino užsienietis.. „Ne, jūs sulaikytas“, – tvirtai laikėsi pareigūnas. „Aš nieko blogo nepadariau. Aš – negirtas“, – teisinosi suomis.

Vyrui buvo nustatytas vidutinis – daugiau nei 2 prom. girtumas. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. O namelis ant ratų nutemptas į saugojimo aikštelę.

„Aš – sąžiningas, aš – Dievo žmogus, o jūs – ne. Aš – Dievo žmogus, jei jūs mane pulsite, žinote, kas atsitiks jūsų gyvenimo pabaigoje?“ – mistiškai klausė sulaikytasis.

Už tai, kad girtas sėdo prie vairo, suomio laukia baudžiamoji atsakomybė. „Kaltinamas neblaivus vairavęs transporto priemonę, kai nustatytas didesnis nei 1,51 prom. neblaivumas“, – aiškino prokurorė Erika Girdžienė.

Užsienietis teisinosi, kad važiavo, nes buvo užpultas. Tačiau prieš tai per apklausą paaiškino, kad vyko nusipirkti cigarečių. „Mane užpuolė girtų žmonių grupė. Jie vijosi mane iki mašinos. Buvau išgėręs raudonojo vyno. Negalėjau vairuoti, bet supanikavau ir pabėgau“, – pasakojo vyras.

Suomis teismo prašo tik vieno, kad jam grąžintų namelį ant ratų, nes neturi, kur gyventi. „Teismas sprendžia, bet, remiantis praktika, – konfiskuojama, nes tai – nusikalstamos veikos priemonė“, – sakė prokurorė.

Mašinos netekęs ir kelias paras areštinėje praleidęs suomis, turi patarimų tėvynainiams ir turistams, atvykstantiems į Lietuvą. „Jei atskrendi lėktuvu ar atvažiuoji paprasta mašina, gerk viešbutyje, jei reikia atsipalaiduoti, ir žinok savo ribas. Nežinai, kas gali nutikti. Supanikuosi, ir žinote... Tokia mano pamoka tiems, kurie nori keliauti. Tokiais dalykais geriau nejuokauti“, – patarė jis.

Ar teismas suomiui bus maloningas, paaiškės kitą savaitę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai

tikrai portretas
Suomiui į areštinę ,o per valstybės sieną einantys nusikaltėliai velkami į šalį ir statomos jiems gyventi stovyklos?Kas čia ,ar visuotinis stogo nuvažiavimas?Tegul juočkiai eina į viešbučius ,juk pinigų turi kaip šieno .Moka po penkiolika tūkstančių už kelionę,tai uždėti apykojes ir paleisti ,tegul patys gyvena iš savo lėšų ..

Suomį —

Suomį — portretas
ant pampalo!

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Nėra baisiau vyras davatka, gązdinantis Dievu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių