Surengtas reidas paspirtukininkams: įvardijo dažniausius pažeidimus

  • Teksto dydis:

Gegužės 1–3 d. Tauragės apskrities pareigūnai dėmesį skyrė elektrinių paspirtukų vairuotojų kontrolei.

Surengto reido metu pareigūnai pastebėjo, kad vienas iš dažniausiai fiksuojamų pažeidimų yra dviejų asmenų važiavimas vienu elektriniu paspirtuku, nors tai daryti draudžiama. Taip pat saugos priemonių – šalmų nedėvėjimas bei pėsčiųjų perėjos kirtimas nenulipant nuo elektrinio paspirtuko.

Visiems nustatytiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, nepilnamečiams paskirti įspėjimai.

Pareigūnai primena, kad važiuojant paspirtuku nepilnamečiams (iki 18 metų) privalomas šalmas.

Paspirtukų ir dviračių vairuotojams leidžiama važiuoti tik pėsčiųjų ir dviračių takais, arba dviračių juostomis, o kai jų nėra – tam tinkamu kelkraščiu. Važiuojant kelkraščiu ar važiuojamąja kelio dalimi privaloma būti ypač budriems bei laikytis kuo arčiau dešiniojo krašto. Važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu (elektriniu paspirtuku – greitis iki 25 km/val., galia ne didesnė kaip 1 kW) leidžiama ne jaunesniems kaip keturiolikos metų asmenims, o turintiems mokyklos išduotą dviratininko pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip dvylikos metų asmenims.

Vykstant per pėsčiųjų perėją, paspirtuką reikia vestis, kaip ir dviratį. Per pėsčiųjų perėjas „skrajojantys“ paspirtukininkai kelia grėsmę pėstiesiems ir sau.

Elektriniais „Bolt“ paspirtukais gali naudotis tik pilnamečiai asmenys.

Tėvai duodami elektrinį paspirtuką vaikams, turėtų atkreipti dėmesį į jų saugumą. Labai svarbu, kad mažamečiai dėvėtų apsaugos priemones – šalmus. Jų nedėvėjimas gali baigtis itin skaudžia nelaime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

negi

negi portretas
rimtesniu uzsiemimu neliko?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių