Inspektoriai šokiruoti: ūkyje – pradėjusios irti gyvūnų gaišenos, į likusius gyvus baisu žiūrėt

  • Teksto dydis:

Iš vieno ūkininko prieš kelias savaites dėl nepriežiūros konfiskuota penkiolika galvijų, tačiau tai, ką inspektoriai pamatė ketvirtadienį, – šokiravo. Teritorijoje gulėjo gaišenos, o likusieji – išsekę, praneša LNK.

Tokį šiurpų vaizdą užfiksavo Maisto ir veterinarijos inspektoriai (VMVT) atvykę į Raudeniškių kaime esantį ūkį. Kieme guli įvairaus amžiaus galvijų gaišenos.

„Radome tvarte gulinčią vieną leisgyvę karvę, kitoje pusėje į vandens griovį gulėjo įkritęs negyvas galvijas, tolėliau – trečias negyvas, o dar toliau – veršelis“, – apie šiurpų vaizdą pasakojo veterinarijos inspektorė Inga Berteškienė.

Ūkyje rastos šešios gaišenos, dar du galvijai su daktaro leidimu užmigdyti vietoje, nes nebuvo šansų jiems išgyventi dėl itin prastos sveikatos.

„Kai kurie jau net išpūsti ir pradėję irti“, – toliau nepriežiūros baisybėmis dalijosi I.Berteškienė.

Inspektoriai sako, kad gaišenos čia prabuvo ne vieną dieną.

„Įtariame, kad nugaišę tvarte galėjo būti netgi iki mėnesio“, – sakė VMVT Marijampolės departamento direktorius Gediminas Gvazdaitis.

Prieš kelias savaitės dėl nepriežiūros jau buvo konfiskuota penkiolika galvijų, ūkininkams leista pažeidimus pašalinti, tačiau situacija tik pablogėjo.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Dar likusių gyvų apie 70 galvijų įvairaus amžiaus, tarp jų 20 jaunesnio amžiaus – iki pusės metų. Iš viso, pagal duomenų bazę, buvo 100, bet realiai turbūt nebuvo tinkamai tvarkoma apskaita“, – manė G.Gvazdaitis.

Patikrinus konfiskuotus gyvulius, nustatytas žiaurus elgesys su gyvūnais.

„Jie išsekę, prastai šeriami, įmitimas prastas. Tai išliesėję gyvuliai“, – sakė G.Gvazdaitis.

Paprasčiausiai vienas nespėja. Ar jūs vienas spėtumėte tokį ūkį prižiūrėti – ir pašarus paruošti, ir gyvulius pamelžti ir pan.?

Ūkio šeimininkai su tarnybomis nebendrauja. Tik pasirodžius inspektoriams, šeimininkas sėdęs į automobilį sprunka. Inspektoriams jį tenka vytis, kol kitame kaimo gale vyrą sustabdo policija. Policijai vyras žinomas, ne kartą teistas už įvairius nusikaltimus. Šį kartą ūkininkas sučiuptas be teisių.

„Minėtas asmuo sustabdytas, kad neturi teisės vairuoti transporto priemonės ir surašysime protokolą. Bus administracinė bauda“, – sakė policininkas.

Kalvarijos savivaldybė apie probleminius ūkininkus taip pat žino.

„Mano skyriuje jis užkliuvęs tik dėl traktorių nepriežiūros. Jam nebuvo išduoti nei techninės apžiūros talonai, nei kai kurių registracijų pažymėjimai, kadangi technika nebuvo tvarkinga“, – teigė Kalvarijos savivaldybės Žemės ir melioracijos skyriaus vedėjas Darius Kuprelevičius.

Nors ūkininkas situacijos nepaaiškina, tačiau kaimynai sako girdėję vyro versiją, kodėl šis nesitvarko.

„Paprasčiausiai vienas nespėja. Ar jūs vienas spėtumėte tokį ūkį prižiūrėti – ir pašarus paruošti, ir gyvulius pamelžti ir pan. Šeima gana didelė, bet į ūkį nelinkusi“, – sakė kalbintas kaimynas Alius Moliušis.

Ūkininkai už gyvūnų nepriežiūrą jau yra gavę 1 tūkst. eurų baudą. Dabar jiems gresia dar viena bauda, siekianti 4 tūkst. eurų, o VMVT pradeda administracinę teiseną dėl visų likusių gyvūnų konfiskavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Arba ziaurumas arba su galva negerai arba abu faktoriai is karto - tokiems atimti teise laikyti gyvunus. Tik as nesuprantu, kaip karve kai laukuose yra zoles gali mirti is bado (suprasciau ziema), ar tas ukininkas laiko gyvulius uzdarytus fermoje, kai galima ganyti, paaiskinkite?

O kas kaltas

O kas kaltas portretas
Gaišeną nusiuntėt į Euroviziją, jei kils pasipiktinimas, ne, ne apie šių metų, koks skirtumas supranta visi, šoką patiria pamatę kokias pamėkles stato rodyt kad atseit iš Lietuvos. Tyčiojamasi iš valstybės kai pirmo pono antra pusė net iš tolo nepanaši bent į apynormalią...nustebusi nosies galas žemiau smakro. Ir pirmų panelių net rodyt negali, nes žmonės vems. Žinot...šokas. tikrai. Todėl nereikia kartoti vaizdų apie nugaišusius padarėlius. Gaišenas demonstruojat pirmuose valstybės postuose kaip antai kažkokia pakaruoklio iškamša tabaluoja parlamento salėse ir pristatoma neva tai susirinkusiųjų tenai pirmininkė. Kiek galima? Ar didesnę gaišeną dar turite kur užslėpę nei demonstravo per eurivizininkų kanciertus ir tabaluojas tokia kaulėta pakartokite seime? Gėėėėda. Tai nuomonė.

rinkos ekonomika

rinkos ekonomika  portretas
isgyvena stipriausieji klastingiausi ir tie kur be sazines ir gailescio...... nes jies kriaust baust ir apmokestint moka... tiems kas paukininkaut nemokamai nori : uzsirasykit i ta uki vergais ir pachalinkint 24x7x365... juk kaip ilganose seimune pasake ka PSD yra ir nieko bendro su gydimu jis neturi...vadinasi PSD buvo sukurtas tam ka ubagus i laza ir vergija suvaryt...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių