Sutuoktinius pražudęs neblaivus vairuotojas kalės daugiau nei penkerius metus

  • Teksto dydis:

Radviliškio rajone sutuoktinius pražudęs neblaivus vairuotojas nuteistas kalėti daugiau nei penkerius metus, o išėjęs į laisvę tokį pat laikotarpį jis negalės vairuoti.

Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmai penktadienį paskelbė nuosprendį byloje, kurioje dėl mirtimis pasibaigusios avarijos nuteistas 36-erių kėdainiškis R. N.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Kulikauskas.

Tragiška avarija įvyko 2021 metų lapkričio 13 dieną Radviliškio rajone, kelyje Baisogala–Kėdainiai.

Remiantis per tyrimą surinktais duomenimis, nuteistasis, vairuodamas automobilį „Volkswagen Golf,“ lenkė ta pačia kryptimi važiuojantį vilkiką, priešpriešinio eismo juostoje nesuvaldė automobilio ir susidūrė su priešpriešais atvažiuojančiu „Suzuki“. Per avariją žuvo automobilio „Suzuki“ 62-ejų vairuotojas ir metais vyresnė jo sutuoktinė, buvo sunkiai sužalota jų dukra.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad R. N. šiurkščiai pažeidė Kelių eismo taisykles (KET) – automobilį vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo ir būdamas neblaivus. Po įvykio vyrui nustatytas vidutinis girtumas (1,70 promilės).

Teisiamasis R. N. pripažino, kad kelios valandos prieš lemtingą įvykį vartojo alkoholį su kitu asmeniu, kuris ir paprašė vėliau avariją sukėlusį automobilį parvaryti iš Radviliškio į Kėdainius.

Kaltinamasis į teisėsaugos akiratį pakliūva jau ne pirmą kartą. Praeityje vyras Lietuvoje ir užsienio valstybėse baustas 17 kartų, daugiausia dėl vagysčių ir KET pažeidimų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adva"kotas \\\\\\.../////

Adva"kotas  \\\\\\...///// portretas
Tik 5 metus recidyvistui?

kaip ten del LAIDAVIMO

kaip ten del LAIDAVIMO portretas
vyruks 17 kartu teistas .... 36m.... normaliai sakyciau ...nuo vistyklu seliot padejo... asmeniskai nieko pries ji neturiu tiesiog dziaugiuos ka ans bent 5m nuo PSD lazo atsifudbolino....

tai

tai portretas
dar mazai gavo tik kodel jurbarko bandita dangsto? ar todel kad jo tevs /itakingas/ darbogaujos sulas/ juk tai kgb liekana po vokeliu dalintojo prieziura nuo kurio visi purvai nuplaunami u spec t?===
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių