Trims Mažeikių rajono darbuotojams už kyšininkavimą skirtos baudos

  • Teksto dydis:

Dėl Mažeikių rajono savivaldybėje neskaidriai organizuotų viešųjų pirkimų kaltais dėl kyšininkavimo pripažintiems trims darbuotojams skirtos baudos ir trejiems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje, penktadienį pranešė prokuratūra.

Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narį ir buvusį savivaldybės administracijos direktorių Bronių Kryžių Šiaulių apygardos teismas nubaudė 20 tūkst. eurų bauda, tokia pat skirta ir Vietinio ūkio skyriaus vedėjui Alfonsui Žiulpai.

Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėjai Sandrai Ramanauskienei skirta 15 tūkst. eurų bauda. Visiems trims asmenims taip pat atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje trejus metus.

Šiaulių apygardos teismas nustatė, kad šie tarnautojai iš vienos rajone viešosios infrastruktūros sutvarkymo darbus vykdančios įmonės atstovo už papildomo atliekamų darbų finansavimo skyrimą priėmė 2 tūkstančių eurų kyšį.

Savivaldybės darbuotojams kaltinimai buvo pareikšti ir dėl kitų Baudžiamojo kodekso straipsnių, susijusių su kyšininkavimu už neteisėtą veikimą bei reikalavus ar priėmus didesnį negu 250 MGL vertės kyšį, tačiau dėl jų asmenys išteisinti.

Byloje dėl savivaldybės atstovų papirkimo išteisinti trys privačių įmonių atstovai bei dvi Mažeikių bei Vilniaus įmonės.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių