Ukmergėje – žiaurios paauglių muštynės: trylikametį ne tik spardė

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas aiškinasi smurto Ukmergėje aplinkybes, kai nuo bendraamžių nukentėjo trylikametis berniukas, o smurtas buvo filmuojamas ir paviešintas, situacija domisi ir Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

„Mes esame gavę pranešimą vakar apie 13 valandą, kad grįžus į namus berniukas papasakojo, jog jį nusiviliojo pažįstami vaikai į pušyną, mušė kumščiais bei spardė kojomis“, – BNS ketvirtadienį informavo komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Anot jos, sumušto berniuko tėvų pranešimas pareigūnus pasiekė per platformą epolicija.lt

Šiuo metu tikslinamos įvykio aplinkybės, vertinama informacija.

„Jiems nėra šešiolikos metų, vertinama informacija. Aišku, bus apklausti, bus priimtas sprendimas. Jei nebus pradėtas arba bus nutrauktas ikiteisminis tyrimas, apie vaiko elgesį bus perduota informacija savivaldybei ir vaiko teisų specialistams. Savivaldybėse yra vaiko gerovės komisija, kuri svarsto nepilnamečių elgesį“, – teigė atstovė.

Šiuo įvykiu domisi ir Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, informaciją apie jį gavusi ketvirtadienį.

„Nedelsiant reagavome ir šiuo metu vertiname situaciją – siekiame išklausyti įvykyje dalyvavusių vaikų nuomones, pasikalbėti su jų tėvais, inicijuoti reikiamą pagalbą. Saugodami vaikų interesus, visų įvykio detalių atskleisti negalime“, – BNS sakė Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Baranauskienė.

Anot jos, nustačius smurtą tarp vaikų, dažniausiai būna reikalinga kompleksinė pagalba vaikui ar visai šeimai. Specialistai motyvuoja šeimą spręsti neretai užsisenėjusias problemas arba nukreipia pagalbos į kitus specialistus.

Pasak tarnybos, pagalba dažniausiai būna reikalinga ne tik nukentėjusiam, bet ir smurtautojui.

„Aiškindamiesi smurto atvejus ir ieškodami priežasčių, kodėl vaikas ėmėsi smurto prieš kitus vaikus, dažniausiai sužinome, kad netinkamai besielgiantis vaikas pats iš suaugusiųjų matė problemų sprendimo jėga pavyzdį, pats patyrė smurtą, nepriežiūrą ir panašiai“, – teigė L. Baranauskienė.

Tarnyba pabrėžia, kad siekiant išvengti panašių situacijų svarbu vaikus mokyti kalbėti apie įvairias patirtis, pasakyti, kad vaiko teisių gynėjai ir kiti vaikų saugumu besirūpinantys žmonės yra pasiruošę išklausyti, suprasti, ir suteikti visapusiškai reikalingą pagalbą, kuri leistų vaikui jaustis saugiam, o šeimai padėtų identifikuoti smurtą sukeliančias priežastis.

Pasak L. Baranauskienės, svarbu suprasti, kad paauglių konfliktai dažnai kyla dėl bendravimo, klausymo įgūdžių stokos, įžeistų jausmų, negebėjimo teisingai išreikšti savo norų ir požiūrio, tarpusavio konkurencijos. Pasitaiko, kad ir maži nesutarimai į rimtesnius konfliktus išauga dėl netinkamai pasirinkto konflikto sprendimo būdo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Perpuvę įstatymai ginantys

Perpuvę įstatymai ginantys  portretas
bandziūgas,sadistus,aferistus ir kitą mėšlą,bet ne auką .

Priežastis

Priežastis portretas
Priežastis seime su konservatorių užsakytu šuraev žeminti kolegas... Apie Tapino, Greitai, Valinsko ir kitų konservatorių palaikytojų žemintojus net neverta pradėti diskusijos. Tiesiog - rinkite konseravatorius jei norite išnaikinti Lietuvą (trečdalį Tautos jie jau išnaikino - ko nepavyko net didžiausiems Lietuvos priešams)

o

o portretas
ko noret jei suauge reklamuoja smurta ir tai daroma samoningai su u spec t uzsakymu nes griudami patys nori sugriaut ir visus o jaunimas blogi perima kaip butinybe nuo to pacio blogio nesuprasdami ka daro o politpridurkai toliau 1 ant kito skleidzia ziaurumus karo ko neturetu but nes 1 propo blokuoja o savo skleidzia be irodymu uz ka turetu but BB ===
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių