Vagystes dariusios ketveriukės grobio džiaugsmus greitu laiku aptemdys teismo nuosprendis

  • Teksto dydis:

Šiaulių policijos pareigūnai, dirbdami kartu su Šiaulių apylinkės prokuroru, šių metų kovą demaskavo teistų asmenų grupę, praėjusių metų pabaigoje vykdžiusią brutalias vagystes. Minėtų pareigūnų dispozicijoje buvo keturių vagysčių tyrimas – Raseinių rajone, Ariogaloje, įvykdytos vagystės iš vieno ūkininko gyvenamojo namo ir techninių apžiūrų centro bei vagystės iš Panevėžio ir Radviliškio rajonuose esančių degalinių, pranešė policija.

Tyrėjai, gavę informacijos iš Raseinių kolegų, įtarė, kas galėjo padaryti šias nusikalstamas veikas, bet nebuvo įrodymų. Vėliau paaiškėjo, jog įtariamieji vagystėms kruopščiai rengėsi ir ėmėsi visų atsargumo priemonių, kad nusikaltimo vietoje nepaliktų jokių pėdsakų.

Bet vis dėl to padarė klaidą. Netoli vienos nusikaltimo vietos kriminalistai rado daiktą, nuo kurio paimtas DNR mėginys atvedė prie vieno įtariamųjų. Tada įtarimai dėl vagysčių buvo pareikšti 34 metų Raseinių rajono gyventojui, 33 metų Panevėžio rajono gyventojui ir dviem 24 metų kėdainiškiams.

Praėjusių metų spalio pradžioje, 33 metų panevėžiečiui svečiuojantis Raseinių rajone pas 34 metų draugą, buvo sukurtas planas apvogti Ariogalos pakraštyje ūkininko namą, nes galvojo, kad ten gyvenantys žmonės gali turėti pinigų. Taip pat susirado dar vieną bendrininką – 24 metų Kėdainių rajono gyventoją.

Spalio 6-osios rytą vyrai jau buvo prie nusižiūrėto objekto ir laukė, kol šeimininkai išvyks į darbą. Išlaužę rūsio lango rėmą, jie pateko į namo vidų ir pradėjo paiešką. Įsibrovėliai vertė baldus, spintas, komodas, kol galiausiai jiems pavyko surasti slaptavietę, kurioje buvo laikomi juvelyriniai dirbiniai. Pagrobtų papuošalų ir aukso bei sidabro monetų vertė siekė 16 642 eurus.

Po mėnesio trijulė surengė žygį į Panevėžio rajone, Krekenavos miestelyje esančią degalinę. Išlaužę apsaugines žaliuzes ir išdaužę langą, vyrai pateko į tarnybines patalpas. Čia, pasidarbavę pjūklu, įsibrovėliai atvėrė seifą ir pavogė per 10 tūkst. eurų.

Po trijų dienų, panevėžietis su raseiniškiu nutarė apvogti dar vieną seifą – Ariogalos techninės apžiūros stotyje. Šįkart metalinį seifą jie išsinešė iš patalpų, perkėlė per tvorą ir nusigabeno į netoliese esančio fabriko teritoriją. Vyrams teko pasidarbuoti kūju ir laužtuvu, kol seifą atidarė. Nakties metu pasklidę daužomo metalo garsai atkreipė fabriko sargo dėmesį. Pamatę besiartinantį sargą, vagišiai spruko, spėję pasičiupti seife buvusius pinigus. Pavogė 316 eurų.

Po mėnesio, gruodžio 1-osios naktį, suplanuota vagystė iš degalinės, esančios Radviliškio rajone, Velžių kaime, patyrė fiasko. Šįkart raseiniškio bendražygiais tapo 24 metų kėdainietis ir pastarojo bendraamžis taip pat iš Kėdainių. Vagystės objektas buvo irgi seifas. Jame, kaip paaiškėjo tyrimo metu, tuo metu buvo saugoma per 3 tūkst. eurų. Įsibrovėliams patekus į vidų, suveikė degalinės signalizacija. Dėl laiko stokos vyrai nesugebėjo rasti paslėpto seifo ir pabėgo iš nusikaltimo vietos.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta ir daugiau nusikalstamų veikų. Atliekant kratas, pas tris asmenis – Kėdainių rajone gyvenantį 24 metų įtariamąjį, jo dvidešimtmetį brolį bei Kėdainių rajone gyvenantį 31 metų jų pažįstamą, buvo rasta narkotinių medžiagų. Todėl šie asmenys sulaukė įtarimų dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. 31-nerių metų kėdainiečio garaže kriminalistai aptiko dar ir po pjuvenomis paslėptus granatą bei šaunamąjį ginklą su šoviniais. Taigi teko kviesti net Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojus. Paaiškėjo, kad granata – be sprogdiklio, o savadarbis šautuvas buvo tinkamas šaudyti. Tačiau leidimo jam laikyti nebuvo. Tad šautuvo savininkui pareikštas įtarimas ne tik dėl narkotinių medžiagų laikymo, bet ir dar dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis.

Visi įtariamieji jau teisti už įvairias nusikalstamas veikas, trys jų – ne tik mūsų šalyje, bet ir įvairiose užsienio šalyse.

Ikiteisminis tyrimas dėl visų minėtų veikų jau baigtas ir baudžiamoji byla perduota nagrinėti teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tobulėjame

Tobulėjame portretas
Seniau niekdariai vogdavo, o dabar, mažaraščių rašeivų akimis, jau daro...vagystes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių