Dėl psichotropinių medžiagų platinimo nuteista slaugytoja: tai dariau su tikslu padėti

  • Teksto dydis:

Nušalinta nuo pareigų buvusi Visagino ligoninės vyriausioji slaugytoja į nuosprendį atvažiavo viena, o advokatas dalyvavo per nuotolį. Kaltinamoji sakė buvusi po naktinio budėjimo Santariškėse. Didelių sunkumų įsidarbinti neturėjusi, pasakojama LNK reportaže.

„Visą tą laiką, pusantrų metų gyvenau be paso. Pasas buvo duotas laikinai, vienai dienai“, – sakė kaltinamoji Svetlana Charčenko.

Neteisėtu disponavimu psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą platinti kaltinamą medikę teismas pripažino, kad ji vogė ir klastojo gydytojo receptus: juos antspaudavo ir realiai gydomų ligonių pavardėmis išrašydavo raminamiesiems pirkti. Slaugytoja išrašė ne mažiau kaip 30 receptų, vaistus pirko vaistinėje, paskui pardavinėjo pažįstamiesiems.

„Koks gali būti platinimas už 20 eurų. Tiesiog buvo karantino laikotarpis, daug kas negalėjo pakliūti pas gydytojus, nusipirkti. Tai buvo tiesiog su tikslu padėti, o ne platinti“, – teigė S. Charčenko.

Geroji seselė kaltę pripažino. Jai grėsė 10–15 metų kalėjimo, kaip rimtam narkotikų platintojui, todėl byloje, pasak teismo, esminis klausimas buvo ne kaltės įrodymas, bet bausmė, kadangi medikė kaltinama dėl labai didelio kiekio narkotinių medžiagų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nors kiekis didelis, bet legaliuose Lietuvoje registruotuose vaistuose 240 tablečių sudaro tik šešias dešimtąsias gramo. Kito preparato – nepilnus pusantro gramo“, – kalbėjo Panevėžio apygardos teisėjas Valdas Ciesiūnas.

Todėl prokuratūra ir teismas nusprendė, kad už receptinius vaistus arba kelis šimtus raminamųjų tablečių medikei skirti 10–15 metų nelaisvės būtų neadekvati bausmė. Be to, esą, reikėtų sulaukti ir nepasitenkinusios teismais visuomenės reakcijos.

Tiesiog buvo karantino laikotarpis, daug kas negalėjo pakliūti pas gydytojus, nusipirkti.

„Mes susiduriame su žymiai didesniais kiekiais narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Kaip tada elgtis su tokiais žmonėmis, kurie gabena 70, 100 kilogramų ar net visą toną?“ – tęsė Valdas Ciesiūnas.

Teismo sprendimas – slaugytojai skirti dvejų metų laisvės apribojimą su tam tikrais įpareigojimais, kaip neatlygintinų 200 valandų darbą, draudimą dirbti su psichotropiniais vaistais.

Slaugytoja sprendimu patenkinta, tikisi ir toliau dirbti medikės darbą.

„Viskas priklauso ligoninės vadovybės: prileis mane ar ne“, – sakė S. Charčenko. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Aferistė,kam padėti norėjo ,tiems kurie užmigo žmogų , idėja tų vaistų i arbatą, kavą ir daro ką nori jo namuose .Negalima jai atleisti ,turi būti nubausta ,čia tas pats kas prekybą narkotikais .Nusikaltėlė.

Na

Na  portretas
Su atlėpusiomis kišenėmis noras padėti, ar gi ne taip? Bizniukas. Žinom medicinos pagalba

o

o portretas
jau nauja platinimo "humaiška" forma
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių