VSAT: pasienyje su Baltarusija apgręžti keturi neteisėti migrantai

Pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžti keturi neteisėti migrantai, šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pasienyje penktadienį sieną nelegaliai bandė kirsti 14 užsieniečių, Lenkijos pareigūnai į šalį ketvirtadienį neįleido 105 migrantų.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 616  neteisėtų migrantų. 2022 metais Lietuvos pasieniečiai apgręžė 11,211 tūkst. tokių asmenų.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista per 19,9 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dasizaisi

dasizaisi portretas
Tokiam He atimti pilietybe ir von is lietuvos,myli karlika tai ir vaziuok pas ji,visus rusus tikrinti,ir jokiu pilietybiu,jie karo nesejai pasauliui,dar drista cia rasyti ,tipo ukrainoje nera karo,kad svolaciau tas karas paliestu ,tada suprasi kas yra karas,kai tavo vaikai bus zudumi kaip ukrainoje,tada tu liezuvio nelaidysi ,suprasi kas yra karas,visus tikrinti tokius kaip He, butinai,

He...

He... portretas
Amerai subombordavo Iraka,Libija..Afgana....zmones migroja i Europa.....kodel jie neteiseti migrantai, o hoholams welcome...jie kokia teise turi ? Vakaru ukrainoj jokio karo neviksta...kuo jie bega...?

LIETUVA

LIETUVA portretas
AČIŪ Pasieniečiams kad gina mūsų nacionalinį saugumą ir tapatybę. Malmė, Londonas, Birmingamas, Roterdamas visur miestuose dėl migrantų nuskalstamumo lygis yra didžiausias. Grupininiai prievartavimai mažų mergaičių nuo 13 metų. Žūdymai, plėšimai ir gatvės kur Policija bijo važiuoti be spec.dalinio su šarvuotom mašinom.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių