VSAT vadas: nuo vidurnakčio sieną kirto dar 109 neteisėti migrantai

Nuo vidurnakčio iki pirmadienio ryto sieną iš Baltarusijos kirto dar 109 neteisėti migrantai, o sekmadienį buvo pasiektas rekordas – 289 migrantai, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

„Šiai minutei prie Baltarusijos sienos buvo sulaikyti 109 migrantai, kaip matome vėl, tie skaičiai pakankamai dideli, ko gero, šiandien turime perspektyvą vėl pasiekti gana įspūdingą skaičių neteisėtų migrantų“, – pirmadienį interviu Lietuvos radijui sakė R. Liubajevas.

Sekmadienį pasieniečiai sulaikė rekordinį skaičių neteisėtų migrantų – 289, naujausią informaciją pristatė pasieniečių vadovas.

Sekmadienis buvo tikrai labai karštas mums pasieniečiams, buvo sulaikyti 289 neteisėti migrantai, tai per visą laikotarpį nuo šių metų pradžios arba taip vadinamos migracijos krizės buvo rekordas.

„Sekmadienis buvo tikrai labai karštas mums pasieniečiams, buvo sulaikyti 289 neteisėti migrantai, tai per visą laikotarpį nuo šių metų pradžios arba taip vadinamos migracijos krizės buvo rekordas. Ir tie neteisėti migrantai iš principo kirto sieną beveik 24 valandas ir pakankamai nemažai buvo sulaikyta ir dienos metu“, – pažymėjo R. Liubajevas.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo beveik 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra keliasdešimt kartų didesnis nei buvo per visus 2020 metus.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

durniu laivui-nezombink ir nemeluok

durniu laivui-nezombink ir nemeluok portretas
pilna prie sienos vengrijoj,bulgarijoj,ispanų anklavuose.niekam negrų dejonės ir rėkavimai ten neidomūs.

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI portretas
nausėda,kada atstatydinsi SABOTAŽNIKUS.

dar tiktai dar pamažu,

dar tiktai dar pamažu, portretas
dar toliau dar bus gražu, dar tiktai daaaaaar.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių