200 nuogų žmonių pozavo prie Negyvosios jūros: atkreipė dėmesį į vandens telkinio nykimą

Maždaug 200 nuogų, baltai išsidažiusių žmonių dalyvavo meno instaliacijoje prie Negyvosios jūros, kad atkreiptų dėmesį į tebesitęsiantį druskingiausio pasaulio vandens telkinio nykimą.

JAV fotografas Spenceris Tunickas norėjo panaudoti savo nuotraukų instaliaciją prie sūraus ežero, kad padėtų įkurti planuojamą Negyvosios jūros muziejų Izraelio Arado mieste, pranešė „The Times of Israel“.

„Negyvoji jūra nyksta, – laikraščiui sakė S. Tunickas. –Turime rasti būdą, kaip išlaikyti jūros lygį arba papildyti ją gėlu vandeniu, tačiau tuo pat metu pasirūpinti, kad visos Negyvąją jūrą supančios šalys turėtų vandens. Vanduo yra gyvybė.“

Negyvosios jūros, esančios tarp Izraelio, Vakarų Kranto ir Jordanijos, vandens lygis jau daugelį metų krenta. Ežerą maitina Jordanijos upė, jis plyti daugiau nei 400 metrų žemiau jūros lygio.

Nuogi žmonės buvo nudažyti baltai – tai nuoroda į Loto žmonos istoriją Biblijoje. Pagal tradiciją, ji pavirto druskos stulpu prie Negyvosios jūros, nes nepaisydama dieviško draudimo atsigręžė į Sodomą – miestą, kurį Dievas sunaikino dėl jo nedorumo.

Tai jau trečioji S. Tunicko instaliacija prie Negyvosios jūros su modeliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

utilizuot iskrypelius ir sumest

utilizuot iskrypelius ir sumest portretas
y negyva jura...

o

o portretas
kas tie nuogaliai? negrai ar zydai ir kodel ne is priekio?===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių