Aukcione bus parduodami du P. Picasso paveikslai: vieno vertė – 30 milijonų dolerių

Du Pablo Picasso paveikslai, kurių vienas daugiau nei 60 metų buvo saugomas privačioje kolekcijoje ir niekada nebuvo parduotas aukcione, bus vieni iš svarbiausių kūrinių lapkričio mėnesio „Christie‘s“ aukcione Niujorke.

Paveikslas „Sėdinti ant žemės moteris turkišku kostiumu (Jacqueline)“, kurio vertė, „Christie‘s“ vertinimu, siekia 20–30 mln. dolerių, privačioje vienos šeimos kolekcijoje buvo nuo 1957 metų, t. y. praėjus vos dvejiems metams nuo tada, kai buvo nutapytas, pranešė aukciono namai.

Šis aliejumi ant drobės tapytas paveikslas yra vienas iš daugelio Pablo Picasso nutapytų antrosios žmonos Jacqueline Roque portretų. Jis buvo susituokęs su ja iki pat savo mirties 1973 metais Prancūzijos pietuose esančiame Mužo mieste.

Jis bus dalis „Stellos kolekcijos“, kurią sudaro Joano Miro, Marko Chagalo, Henri Matiso, Georges‘o Braque‘o ir Maxo Ernsto kūriniai, taip pat priklausantys tos pačios šeimos kolekcijai, kurią valdė trys kartos, pranešė „Christie‘s“.

Visi kūriniai bus parduoti per Niujorko aukcionų namų rudens prekybos sesiją, kuri vyks lapkričio 8–12 dienomis.

Kitas P. Picasso paveikslas labai panašiu pavadinimu – „Sėdinti ant žemės moteris turkišku kostiumu – Jacqueline“ 2007 metais „Christie‘s“ aukcione buvo parduotas už 30 mln. dolerių.

Kitą rudenį vyksiančiame aukcione taip pat bus parduodamas dar vienas šio dailininko paveikslas „Muškietininkas su pypke“, kurį „Christie's“ įvertino 30 mln. dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių