„Bobas ir medžiai“ pelnė pagrindinį Čekijos festivalio apdovanojimą

  • Teksto dydis:

JAV filmas „Bobas ir medžiai“ (Bob and the Trees), kurį pastatė Prancūzijoje gimęs režisierius, šeštadienį gavo geriausio filmo apdovanojimą tarptautiniame kino festivalyje Čekijos vakaruose esančiame kurortiniame Karlovi Varų mieste.

Režisierius Diego Ongaro (Diegas Ongaras), kuris augo Paryžiuje, bet gyvena Masačusetse, per festivalio uždarymo ceremoniją atsiėmė 22 400 eurų „Krištolinio gaublio“ apdovanojimą.

Šis iš dalies dokumentinis filmas, kuriame pagrindinis veikėjas vaidina pats save, pasakoja tikrą istoriją apie Bobą Tarasuką – miško kirtėją iš Masačusetso, trijų vaikų tėvą, kuriam labai patinka golfas ir gangsterių repas, kuris turi kompiuterinio programavimo ir gamtinių išteklių apsaugos diplomą.

Amerikiečių aktorius Richardas Gere‘as (Ričardas Giras) šiame liepos 3 dieną prasidėjusiame festivalyje buvo pagerbtas „Krištoliniu gaubliu“ už indėlį į kinematografiją.

Harvey Keitelis (Harvis Kitelis), „Krištolinį gaublį“ gavęs 2004 metais, buvo dar viena Holivudo žvaigždė, dalyvavusi šiemetiniame, jau 50-ajame Karlovi Varų festivalyje.

Organizatoriai paskelbė, jog šiemet festivalyje apsilankė daugiau kaip 135 tūkst. kino žiūrovų – daugiau nei pernai, kuomet festivalis sulaukė 131 tūkst. žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių