Legendinis aktorius R. Adomaitis atgulė amžinojo poilsio

  • Teksto dydis:

Lietuvos teatro legenda Regimantas Adomaitis ketvirtadienį draugų ir artimųjų išlydėtas amžinojo poilsio.

Iš Vilniaus Bernardinų bažnyčios, Šv. Mykolo koplyčios, kur nuo trečiadienio iki ketvirtadienio pietų buvo galima atsisveikinti su aktoriumi, išneštą R. Adomaičio urną pasitiko ir iki automobilio lydėjo būrys žmonių.

Aktoriaus laidotuvės prasidėjo ketvirtadienį 12 val. Šv. Mišias laikė kunigas Antanas Saulaitis. 13–14 val. R. Adomaitis buvo laidojamas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Žinia apie aktoriaus mirtį Lietuvą apskriejo pirmadienį. R. Adomaitis mirė eidamas 86-uosius metus. 

Liūdną žinią pranešė teatrologė Daiva Šabasevičienė.

1937 m. sausio 31 d. Šiauliuose gimęs, vėliau Pasvalyje gyvenęs R. Adomaitis baigė Vilniaus universiteto fizikos – matematikos fakultetą, vėliau, 1959–1962 metais, studijavo Vilniaus konservatorijoje, dabartinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, aktorinio meistriškumo katedroje.

Šalia daugybe profesinių apdovanojimų įvertintos veiklos teatre ir kine, R. Adomaitis buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nariu.

Aktorius buvo apdovanotas Komandoro didžiuoju kryžiumi „Už nuopelnus Lietuvai“, LDK Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

R. Adomaitis buvo Lietuvos kino ir teatro aktorius, vaidino pagrindinius vaidmenis spektakliuose „Vieno tėvo vaikai“ (2006 m.), „Žynys“ (2002 m.), kine atliko vaidmenis filmuose „Žmogus – amfibija“ (1961 m.) , „Persona Non Grata“ (2005 m.), „Ledinis bučinys“ (2008 m.).

Aktorius 2014 metais gavo Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Nematyti nei V. Mainelytės, nei G. Baikštytės, nei LT vyriausybės bei seimo nariu gerbiamo aktoriaus A. Adomaičio laidotuvėse. Asmeninė pagarba šiam aktoriui išliks visada…

tik

tik portretas
AA siam zmogui tik kaip dar GC neisdriso ir ji apjuodint kaip kitus apderge ir tai matomai su kgb /ruspaslaptis/ inciatva nelieciant visu kurie to nusipelne nes si saika ir loja ===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių