Kuklios premijos kūrėjams

Paskelbti Kauno meno kūrėjų asociacijos premijų laureatai. Tūkstančio litų premijos skirtos trims miesto menininkams: kompozitoriui Algimantui Kubiliūnui, poetei Dovilei Zelčiūtei ir aktoriui, skaitovui Petrui Venslovui.
A.Kubiliūnui premija skirta už profesionalią muzikinę veiklą ir gyvybingą jos raišką; P.Venslovui - už skaitovo programas, skirtas Lietuvos vardo tūkstantmečiui ir ilgametį profesionalų gimtojo meninio žodžio puoselėjimą; D.Zelčiūtei - už knygą "Klaidinantys judesiai" ir žodžio bei vaizdo sąsajas pastarojo meto Lietuvos fotomenininkų darbuose.
"Tai yra kuklus atsidėkojimo ženklas už reikšmingus Kauno kūrėjų darbus", - pastebėjo asociacijos pirmininkas, poetas Petras Palilionis. Asociacija vienija aštuonis Kaune veikiančius respublikinių kūrybinių sąjungų skyrius.
Finansiniu požiūriu šis apdovanojimas vertesnis už Įsimintiniausio metų menininko titulą. Įsimintiniausi menininkai, kuriuos renka Kauno menininkų namų meno kolegija, gauna laurus ir rėmėjų dovanas, jei rėmėjų rasti pavyksta.


Šiame straipsnyje: Dovilė ZelčiūtėSantaka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių