L. Dovydėno premija skirta rašytojai R. Audenienei

  • Teksto dydis:

Rašytojo Liudo Dovydėno premija geriausio naujo lietuviško romano autoriui šiemet skirta Rugilei Audenienei.

Ji įvertinta už pernai išleistą romaną „Vojaĝo“, antradienį pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.

Komisija pabrėžė debiutuojančios romanistės talentą kūrybingai remtis šeimos ir šalies istorija, gebėjimą atskleisti atkaklių, savo vertybėms ištikimų žmonių charakterius, sodrią kūrinio kalbą.

R. Audenienė – žurnalistė, rašytoja, jos prozos tekstus ir eilėraščius yra publikavę „Literatūrinės slinktys“, „Nemunas“, „Literatūra ir menas“. Kelerius metus ji rengia kūrybinį projektą moksleiviams „Haiku gimnazija“, nuo 2014 metų organizuoja literatūrinį konkursą „Biržų haiku“.

Romanas „Vojaĝo“ – debiutinis jos romanas, parašytas remiantis autentiška autorės giminės istorija. Tai pasakojimas apie tremtį ištvėrusį autorės senelį, kuris paliko ryškius pėdsakus ne tik giminės, bet ir Lietuvos esperantininkų istorijoje.

Rašytojo ir žurnalisto L. Dovydėno (1906–2000 m.) premija teikiama nuo 2008-ųjų. Jos mecenatas – Jungtinėse Valstijos gyvenantis rašytojo sūnus, fotomenininkas Jonas Dovydėnas.

Premijos laureatais yra tapę rašytojai Romualdas Granauskas, Leonardas Gutauskas, Vytautas Martinkus, Valdas Papievis, Vladas Kalvaitis, Donaldas Kajokas, Grigorijus Kanovičius, Kristina Sabaliauskaitė, Birutė Jonuškaitė, Sigitas Parulskis, Markas Zingeris.

Premijos įteikimas vyks spalio pabaigoje Rokiškyje, laureatei bus įteiktas diplomas ir 5000 eurų premija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių