Paryžiuje bus eksponuojamas knygos „Mažasis princas“ rankraštis

Antoine'o de Saint-Exupéry (1900–1944) „Mažasis princas“ yra viena perkamiausių knygų pasaulyje. Dabar, pirmą kartą Europoje, Paryžiuje bus eksponuojamas Niujorke saugomas šio svarbaus literatūros kūrinio rankraštis.

Parodoje „A la rencontre du Petit Prince“ (Pažintis su Mažuoju princu) – 600 eksponatų, tarp jų – akvarelės, eskizai, piešiniai ir fotografijos.

Kūrinių paroda Dekoratyvinės dailės muziejuje planuojama vasario 17–birželio 26 dienomis.

Prancūzų rašytojas ir lakūnas rašė knygą 1942 metais Niujorke ir Long Ailende, kur Antrojo pasaulinio karo metais gyveno tremtyje.

Teigiama, kad nuo to laiko rankraštis niekada nebuvo iškeliavęs iš JAV. Tai didžiausias šalies lobis, radijo stočiai „France Info“ sakė Niujorko Morgano bibliotekos ir muziejaus direktorius Colinas B. Bailley.

Alegorinė pasaka apie mažą šviesiaplaukį berniuką buvo paskutinis A. de Saint-Exupéry kūrinys. Jis žuvo lėktuvo katastrofoje 1944 metų liepą, būdamas 44 metų. Lėktuvo dalys buvo aptiktos tik po daugelio metų jūroje netoli Île de Riou salos į pietus nuo Marselio.

Pirmą kartą knyga buvo išleista Niujorke 1943 metų balandį, o Prancūzijoje – po trejų metų. Tai yra geriausiai žinomas, į daugiausiai kalbų išverstas ir skaitomiausias prancūzų literatūros kūrinys. Jo parduota daugiau nei 200 mln. egzempliorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių