R. Kalantos lietuvių kalbos mokytoja apie jo asmenybę ir lemtingos dienos įvykius

Grįžti į straipsnį

Linas

Linas portretas
Skaitau komentarus ir baisiuosi žmonėmis... Belieka tikėtis, kad komentarai neatspindi visų lietuvių išprusimo...

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
a tai babutei,nusipelniusiai mokytojai kiek meteliu,a ta babute visus vardus savo anuku prisimena,boze taip nusisneketi

Lietuvos didvyris

Lietuvos didvyris portretas
DRASIUS KEDYS pasipriesines pefofilu klanui, kuriam priklauso pe de ras tai , lezbes, tranzai. O ne sitas ilgakasis girtuoklis depresantas kalanta.

Senjore

Senjore portretas
Tai gal jis uzsislepes ped era stas buvo, negalejo atsikleisti ir nusizude, kad plaukus spkirpo?

Susidegino \\\\\.../////

Susidegino  \\\\\...///// portretas
Maskvoje toks Žemaitis iš Ežerėlio,na ir kas.Ką jis tuo pasiekė?,kad su trispave garabą užklojo ir tuo baigėsi,visi tą "divyriškumą" užmiršo.Šeimai tai tragedija.

SENUTĖ mokytoja

SENUTĖ mokytoja portretas
Tai kiek turi būti tai mokytojai metų, lkad gali prisiminti visas smulkmenas?

audra

audra portretas
Jau jai mokesi vakarineje mokykloje tai kokie ten galejo buti pomegiai ir gabumai

?

? portretas
Gal tai buvo žmogaus asmeninė tragedija...Nepritapimas, depresija, nusivylimas.

senjoras

senjoras portretas
Atsakau Tau :Uztenka tos propagandos. Nebuvo a+a Romas joks alkocholikas ar narkomanas, bet kad nesuprastas visų tai taip. Man "Audo" fabriko darbininkas gal prieš mėnesį dar prieš tą siaubingą įvykį prie progos pasakojo, kad pas juos dirba toks tylus, ramus januolis, bet ilgais plaukais. Tai darbininkai šaukdavo jį Danute, o kartą pasikvietę į rūbinę ėmė su žirklėmis ir apkirpo jo ilgus plaukus.Kiek visiems buvę juoko. Tai pasakoju norėdamas apginti jį nuo neteisingų ir užgaulių epitetų.

buvo

buvo portretas
hipis buvo mada degintis cekas susdegino

Anonimas

Anonimas portretas
Jokio patriotizmo Lietuvai nėra,tik hipiam.Koks čia dytdvyris kuris pašvente savo gyvybę kažkokiam įsitikinimui.Nemanau kad jis buvo Lietuvos patriotas,nes tokio amžiaus žmonės tuometiniai nežinojo apie tą tikrą lietuvybę, velėnos spalvų net ne visi žinojo,kokios tai ir kaip išdestytos turi būti . Pasirinko vaiką lietuvybei pabrėžti ir didvyriškumą kažkokį parodyti.Keistas atvejis.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ačiū ROMUI už laisvės pavasarį

Uztenka tos propogandos

Uztenka tos propogandos portretas
Paprastas vilijampoles girtuoklelis buvo, ant galo nusivaziavo, buvo gilioje depresijoje ir susidegino, tikrai ne del Lietuvos laisves. Stogas zmogui, nuo narkotiku ir auhogolio pavaziavo. Nepavyks jum is tokio ale veikejo heroju padaryti!! Cia dabar tas pats , kai nacius reklamuoja ir aukstina. Pas mu dabar tokie kalanta girtuoklis depresantas ir vanagas kuri su savo saika 25000 zmoniu prazude dauguma plaktuku. 21000 is ju buvo Lietuvos pilieciai. Negailejo nei moteru nei vaiku, nei kudikiu, Zudikas. Va Lietuvos herojai GEDA, GEDA, GEDA!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
KĄ TA NUPEZUSI SENUTĖ GALI PAPASAKOTI ???? TĖVŲ LEPUNĖLIS KURIAM TĖVAI "NENUPIRKO LEDŲ" NUSPRENDĖ JUOS PAMOKYTI...O TIKROJI PRIEŽĄSTIS NELEIDO NEŠIOTI ILGŲ PLAUKŲ NES JUOSE VEISIASI UELĖS....

Anonimas

Anonimas portretas
keista dabar niekas nesidegina .

senas kaunietis

senas kaunietis portretas
Nuomonių galima išgirsti visokių, būtų ir nebūtų. Kas negyveno tuo metu, nelabai supras kur tiesa, kur melas. Kai žmonės tada vienaip mąstė, kitaip kalbėjo (taip kaip reikia) trečiaip darė- įlysti į jo dūšią buvo sunku. Kas buvo a+aRomas niekas teisingai nepasakys. Mažas būrelis žinotų apie jo kažkokią veiklą, nors taip kauniečiai, nieko nežinojo, bet jo poelgis tikrai sudrebino ne tik Kauno valdžią, bet ir Respublikos. O to užteko neramumas atsirasti, nes "patenkintų brandžiu socializmu" buvo daug. Suteikė tą vardą, nuo to niekam nei sunkiau , nei lengviau. Kažkas parodė savo "patrijotinį" veidą. Tesiilsis Jis ramybėje su savo paslaptimi.

to vieni deginosi

to vieni deginosi portretas
o kai kas dirbo antitarybinė darbą. Leido laikraštuką. platino, švietė. Nes daugumoje jaunimas nieko nežinojo nei apie laisvą Lietuvą, nei okupaciją. Tėvai paprasčiausiai saugojo vaikus . Nes buvo paragavę kas KGB, kas yra lageriai. Susidegino - ir kas iš to. KGB ir komunistai tik džiaugėsi kad vienu durneliu mažiau. Nieko jis tuo neįrodė. Tai ne koks Svarinskas, lagerin išsiūstas. Ar Zdebskis, taip netyčia nežinia kokiu būdu avarijoj žuvęs. Reiktų paklausti tardytojo Paulausko, bylą tyrusio - ką ir kaip tyrė kad nieko neištyrė?

Vika

Vika portretas
Man tada buvo 21metai. Viską mačiau' dalyvavau. Nieks manęs nelietė ir kitų. Bet mes Laisvės al nedaužėm vitr inų' nevartėm mašinų. Kas tai darė tie ir gavo ko nusipelnė. O apie Kalantą sklandė nekokie gandai. Kovojo už laisvę' nejuokinkit . Kokia kova susideginti. Reikia laisvę iškovoti' o ne degintis.

Laisvė

Laisvė portretas
Aš ne taip esu iškovojama. Sveiko proto žmogus kovoja už laisvę.

Normalus \\\\\.../////

Normalus  \\\\\...///// portretas
nesidegina dėl laisvės,randa kitų,efektingų būdų tai siekti.____Žolytė,ar šiaip protelis pasimaišė.

žinantis

žinantis portretas
Va teisingai mokytoja pasakė, kad tuo metu kaip tik prasidėjo hipių judėjimas, o ten pradėjo jaunimas propaguoti laisvesnį gyvenimą, žolytės parūkymą, atvirai demonstruoti nepaklusnumą bet kam. Dar vėliau nemažai tokių laisvamanių peršoko ir ant narkotikų. Dar yra išlikusių tų laikų kauniečių dinozaurų, paprašykite papasakoti, kaip buvo iš tiesų, o ne pasakas kurkite ateities kartoms.

vieni deginosi

vieni deginosi portretas
kiti komunizma kolaboravo ane draugai koncervatoriai .kaip jus sovietiniu laiku buvo nė vienas nesiprišinot raudonajam marui

Istorijos

Istorijos portretas
Daug apie Kalantą jų prikurta. Man yra tekę, jau nepriklausomybės laikais sėdėti kompanijoje prie butelio su vienu iš komisijos, nustatinėjusios R. Kalantos psichologinį portretą tuojau po mirties. Žmogus gerokai įpiešęs pasakė - aš šiais laikais taip kalbėti negaliu, bet jis (Kalanta) iš tiesų buvo durnelis.

Galerijos

Daugiau straipsnių