S. Urbonavičius-Samas: „Eurovizijoje“ A. Pojavis gėdos nepadarė

Lietuvos atstovas Andrius Pojavis „Eurovizijos“ konkurse Švedijos mieste Malmėje nutildė visus skeptikus, kurie nieko gero jam nežadėjo. Įveikęs atrankos pusfinalį jis pateko į finalą. Vis dėlto Lietuvos muzikos pasaulio atstovai pergalės jam neprognozuoja.

„Buvo daug skeptikų, kurie sakė, kad jo pasirodymas nieko gero, bet jam pasisekė“, –  portalui kaunodiena.lt kalbėjo Viktoras Diawara, kuris „Eurovizijoje“ dalyvavo du kartus: vienąkart su grupe „Skamp“ ir antrą kartą su „LT United“.

V.Diawaros įsitikinimu, prieš finalą A. Pojaviui reikia tiesiog nekreipti dėmesio į visą šurmulį. „Andrius Mamontovas 2006 m. prieš finalą tada mums buvo uždraudęs žiūrėti kitų dalyvių pasirodymus – “LT United„ tai tikrai padėjo“, – prisiminė atlikėjas.

Pernai į „Eurovizijos“ finalą patekęs Donatas Montvydas konkurso transliacijos klausėsi per radijo imtuvą. „Garso prasme pasirodymas buvo labai švarus. Dainos forma buvo labai aiški, negirdėjau jaudulio. Jis mane įtikino, aš patikėjau jo kūriniu“, – teigė D.Montvydas.

Muzikologės Zitos Kelmickaitės nuomone, lietuvio pasirodymas buvo labai nuoširdus, šiltas. „Nesuvaidintas tikrumas yra vertybė, todėl labai teigiamai vertino jo atlikimą. Kiek turėjome pinigų, taip ir atrodėme. Mes tikrai pasirodėme garbingai“, – kalbėjo muzikologė.

„Švedų spauda parašė, kad mūsų pasirodymas buvo avarija. Matyt, jie nesitikėjo, kad lietuvis pateks į finalą. Man Baltarusijos pasirodymas – tikrai avarija“, – kalbėjo Z.Kelmickaitė.

Saulius Urbonavičius-Samas, kuris „Eurovizijos“ dainų konkurse su grupe „LT United“ 2006 m. užėmė šeštą vietą, pažėrė A.Pojaviui ir kritikos.

„Norėčiau, kad jis būtų geriau atlikęs dainą. Man pritrūko jo indėlio. Trūko spinduliavimo, jėgos, stovėjo įkaltas kaip vinis scenoje, – komentavo Samas. – Vis dėlto nebuvo gėda.“

Lietuvos atlikėjai nedrįso prognozuoti, kaip finale seksis lietuviui. Anot Z.Kelmickaitės, lietuviams nereikėtų puoselėti didelių vilčių. „Žinoma, džiaugčiausi, jeigu jis patektų į dešimtuką, bet manau, kad taip nenutiks“, – neslėpė skepticizmo ji.

„Manau, kad būsime kažkur apie galą, gal viduryje, o jeigu tiksliau – nuo vidurio į galą“, – teigė S.Urbonavičius.


Šiame straipsnyje: EurovizijaAndrius PojavisMalmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Cia jis gerai sustume, beveik kaip "karalius nuogas"

Rimas

Rimas portretas
tam samui saviveiklininkui is viso reiketu patyleti, nes sedi ne savo vietoje. Profai Lietuvoje nepageidaujami, eteryje malasi visokie beklausiai daininykai ir muzikontai.Apgailetina, nes runkeliams nera skirtumo kas ir apie ka dainuoja...Tas pats vaizdas politikoje, ekonomikoje, versle ir sporte. Vieni funkcionieriai!

2-ram

2-ram portretas
tikra tiesa.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių