Šalies vadovai sveikina aktorių V. Rumšą jubiliejaus proga

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina aktorių, Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatą Vytautą Rumšą 70-mečio proga.

Šalies vadovas jubiliejaus proga pasveikino aktorių V. Rumšą, palinkėjo sveikatos bei kūrybinio įkvėpimo.

Pasak prezidento, V. Rumšas savo kūrybiniu keliu neša išskirtinio kilnumo ir jautrumo žinią apie profesinį pašaukimą.

„Jūsų talentui paklūsta įvairiausio žanro teatro, televizijos ir kino vaidmenys, kuriuose esate vienodai įtaigus tiek skardaus juoko akimirkose, tiek veriančios tylos įtampoje“, – sveikinime rašė šalies vadovas.

Jubiliejaus proga prezidentas aktoriui padėkojo už profesinę meistrystę ir pilietiškumo pavyzdį kitiems.

„Gerbiamasis Vytautai Rumšai, nuoširdžiai sveikinu Jus gražaus 70-ojo jubiliejaus proga. Jūsų meistrystės ir tikrumo kupini vaidmenys visada įkvepia žiūrovą ir perduoda vertingą žinią, užduoda pamatinius klausimus ir kviečia mąstyti, nuolat ieškoti. Esate nepaprastai talentinga ir ryžtinga asmenybė, visą gyvenimą paskyrusi kūrimui, augimui, stiebimuisi į viršų ir niekada nevengianti pakylėti aukštyn ir kitus. Linkiu nesibaigiančių kūrybinių atradimų, kasdienybės grožio ir neblėstančios šviesos, kuria norėtųsi dalytis“, – sakoma premjerės sveikinime.

Vienas ryškiausių vyresnės kartos aktorių savo teatrinę karjerą nuo pat studijų laikų sieja su Lietuvos nacionaliniu (iki 1998 metų – valstybiniu akademiniu) dramos teatru. 1973 m. baigęs studijas Lietuvos valstybinėje konservatorijoje (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) Aktorinio meistriškumo katedroje (vadovai – Henrikas Vancevičius ir Algė Savickaitė), jis iškart prisijungė prie to meto aktorių trupės.

Aktoriaus biografijoje – apie šimtą vaidmenų, tarp jų: Glumovas Aleksandro Ostrovskio komedijoje „Kiekvienam gudruoliui pakanka paprastumo“ (rež. Henrikas Vancevičius), Pijus Juozo Grušo dramoje „Pijus nebuvo protingas“ (rež. Irena Bučienė), Sidabras Boriso Dauguviečio komedijoje „Žaldokynė“ (rež. Kazimiera Kymantaitė), Žygimantas Augustas J. Grušo dramoje „Barbora Radvilaitė“ (rež. I. Bučienė) ir kiti. Nuo 1977 m. aktorius kuria vaidmenis televizijos spektakliuose, serialuose, taip pat yra režisavęs nemažai spektaklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių