Šalies vadovai sveikina poetę R. Skučaitę jubiliejaus proga

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina poetę, prozininkę, vertėją Ramutę Skučaitę 90-ojo jubiliejaus proga.

Pasak šalies vadovo, esame R. Skučaitės žodžių, eilučių ir posmų vaikai, kurie mus supantį pasaulį ir save šiame pasaulyje pažinome poetės kūryboje, jausdami neblėstantį nuoširdumą ir rūpinimąsi kiekvieno iš mūsų vidinių pasaulių gerove.

„Esate sakiusi, kad „eilėraštis tiesiog gimsta“, tačiau tik savo begaliniu jautrumu, talentu ir atsidavimu, taip pat gyvenimiška patirtimi šias stebuklingas akimirkas užfiksuojate ir, pasitelkusi laikui nepavaldžią formą, perteikiate savo skaitytojams“, – rašoma prezidento sveikinime.

Jūsų šviesi kūryba ir žodžio skaidrumas žavi ir padeda į pasaulį pažvelgti švelnesniu žvilgsniu.

Prezidentas padėkojo R. Skučaitei už neišsemiamą kūrybiškumą, skleidžiamą gėrį, grožį ir šviesą. Poetei šalies vadovas palinkėjo neblėstančio optimizmo, saulėtos nuotaikos ir sveikatos.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė taip pat nuoširdžiai sveikina poetę, dramaturgę, vertėją ir dainų tekstų autorę, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatę R. Skučaitę garbingo jubiliejaus proga.

„Gerbiamoji Ramute Skučaite, nuoširdžiai sveikinu Jus garbaus 90-ojo jubiliejaus proga. Esate itin talentinga rašytoja, poetė, eiliavimo meistrė, kurios eilėraščiai užaugino net keletą kartų. Jūsų šviesi kūryba ir žodžio skaidrumas žavi ir padeda į pasaulį pažvelgti švelnesniu žvilgsniu. Linkiu stiprios sveikatos ir kuo daugiau šviesos Jūsų kasdienybėje“, – sakoma premjerės sveikinime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių