Ukrainos centro Lietuvoje literatūros konkursą laimėjo paauglys iš Lvivo

  • Teksto dydis:

Lietuvoje veikiančio Ukrainos centro literatūros konkursą laimėjo paauglys iš Lvivo su eiliuotu pasakojimu apie asmeninę gyvenimo istoriją.

Ukrainiečių poeto Taraso Ševčenkos vardo konkurse iš viso dalyvavo 60 ukrainiečių, gyvenančių Lietuvoje, Prancūzijoje ir gimtojoje šalyje, ketvirtadienį pranešė Prezidentūra.

Laimėtojo Bohdano Yakovenko tėtis gyveno Lietuvoje, bet prasidėjus Rusijos invazijai grįžo ginti Ukrainos ir žuvo mūšio lauke. Sūnus prisiekė eiti tėvo pėdomis ir tęsti kovą, šiuo metu jis mokosi karinėje mokykloje, teigiama pranešime.

„Tai – viena iš daugybės istorijų, kurias žinome mes, kurias žino visas pasaulis ir kurios rodo, kad ukrainiečių tauta yra tikri herojai ir didvyriai. Žmonės, kurie padarys viską, kad brutalus agresorius būtų sustabdytas ir daugiau nebekeltų grėsmės nei Ukrainai, nei visam demokratiniam pasauliui“, – pranešime spaudai sakė pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, pasveikinusi konkurso laimėtoją.

Ukrainos centras Vilniuje buvo įsteigtas pernai prasidėjus Rusijos invazijai pirmųjų Ukrainos ir Lietuvos ponių iniciatyva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokia literaturos mokytoja jam rase ta

kokia  literaturos  mokytoja  jam rase ta portretas
rasinely ponia Nausediene , gal galima butu suzinot ?

Apie

Apie  portretas
Nesuprantu ar čia Lietuva ar Ukraina . Jau persūdom.

Lvivas

Lvivas portretas
Tai čia tas pats lenkų Lwow, kuris kažkokiu būdu krapam perėjo? Beje, ko mes darkomės pagal kažkokius krapus. Lietuviškai tai Lvovas. Gal tada ir kitas šalis pervadinkim. Pvz man labai patinka Danmarko Kongerigetas arba Deutschlando Bundesrepublika.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių