Kaip atnaujinti namus su minimaliomis išlaidomis

  • Teksto dydis:

Artėjant pavasariui, norisi atnaujinti namų interjerą, tačiau toks noras gali dingti vos tik pradėjus skaičiuoti norimų pokyčių kainą. Kartais atrodo, kad vienintelė išeitis yra skolintis arba toliau taupyti. Tačiau skolintis ar laukti nereikia – įjungus fantaziją net ir su ribotu biudžetu galima pasiekti stulbinamų rezultatų.

„Svarbu apsvarstyti prioritetus ir prisiminti, kad už namų interjero atnaujinimo projektą mokėdami jau turimais pinigais sutaupysite sumą, kurią kitu atveju mokėsite palūkanomis“, – sako skaitmeninių finansinių paslaugų įmonės „Credit24“ Klientų patirties valdymo vadovė Donata Stoškuvienė ir pateikia patarimų, kaip atnaujinti namus apsiribojant minimaliu biudžetu.

1. Jaukiai įsirenkite balkoną. Laikui bėgant, balkonas netikėtai virsta sandėliu, prigrūstu daiktų. Atšilus orams, į balkoną galite iškraustyti kambarines gėles, vietoje ten laikomų daiktų pastatyti stalelį, kėdžių – ir jau galėsite rytine kava mėgautis balkone.

2. Pakeiskite pagalvėles. Pagalvės dažniausiai atlieka dvi paskirtis: jos gali sustiprinti elegancijos jausmą namuose ir suteikti komforto sėdint. Investuokite į pagalvių užvalkalus, o ne į naujas pagalves.

3. Perstumdykite baldus. Taip nieko neinvestuodami namus galėsite atnaujinti iš to, ką jau turite. Pernešus krėslą į kitą erdvę, ir kambarys, ir pats daiktas vėl atgims iš naujo, o jūs maloniai nustebsite nauju vaizdu.

4. Perdažykite sienas. Tai vienas paprasčiausių ir pigiausių būdų suteikti erdvei prabangos pojūtį. Nesvarbu, ar norisi sušvelninti spalvą, ar pridėti ryškių akcentų – sienų perdažymas kita spalva yra puiki išeitis, norint pakeisti kambario interjerą.

5. Pakeiskite lovos užtiesalą. Nuo jaukių hygge įkvėptų pledų ir minkštų lovatiesių iki žaismingų ir spalvotų tekstūrų – pasirinkimas neribotas, tereikia tik fantazijos. Toks paprastas sprendimas gali suteikti jūsų miegamajam šiuolaikišką išvaizdą.

6. Įrėminkite prisiminimus. Paverskite savo asmeninius prisiminimus menu, apipavidalindami juos rėmeliais. Taip savo namuose galite sukurti galerijos sieną, kuri ne tik puoš namų erdvę, bet ir kaskart pažvelgus į nuotraukas kels gerų emocijų.

7. Atnaujinkite rankenėles. Greitas ir paprastas būdas atnaujinti bet kokį kambarį yra pakeisti spintelių, stalčių rankenėles ir durų rankenas. Virtuvės baldų rankenėlių kaina nedidelė, tačiau dėl šio subtilaus pokyčio galite suteikti stilingos prabangos.

8. Papildykite interjerą augalais. Vientisai kompozicijai sukurti rinkitės vienodus vazonus, kurie išryškins augalus. Jei augalų įsigijimas viršija jūsų biudžetą, visada galite paprašyti draugų ar kaimynų pasidalyti gėlių ūgliais.

9. Atnaujinkite užuolaidas. Tinkamos užuolaidos gali puikiai užbaigti ir papildyti viso kambario interjerą. Jeigu norite savo kambariui suteikti lengvumo ir gaivumo įspūdį, rinkitės neutralių spalvų, pavyzdžiui, baltos, alyvinės ar persikinės.

10. Atnaujinkite baldus. Iš visų sąraše esančių interjero dekoravimo patarimų šis gali pareikalauti daugiausia išlaidų. Tačiau jei jau investavote į geros kokybės baldus, atnaujinę juos galite prikelti naujam gyvenimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių