Virtuvės technika: į ką atsižvelgti renkantis

  • Teksto dydis:

Europiečiai daugiau nei šešias valandas per savaitę praleidžia gamindami maistą, o kas trečias žmogus tuo itin mėgaujasi, rodo naujausi tyrimai. Gerų emocijų besisukant virtuvėje suteikia ne tik įdomūs receptai, bet ir kasdienius procesus palengvinanti buitinė technika, kuri, tobulėjant technologijoms, vis labiau prisitaiko prie žmonių lūkesčių.

Pateisinti lūkesčiai

Išmani buitinė technika vis dažniau randa kelią į žmonių širdis dėl jos sukuriamo patogumo, greičiau pasiekiamų ir tikslesnių rezultatų.

Buitinės technikos ekspertas Vytautas Povilas Jurgaitis sako, kad, investuojant į lūkesčius atitinkančius virtuvės prietaisus ir įrangą, žmonės tikisi palengvinti ne tik maisto gaminimo, bet ir technikos priežiūros procesus, atsižvelgti į dizainą ir įdiegtas funkcijas.

„Moderni buitinė technika supaprastina maisto gaminimą, sumažindama žmogui tenkantį krūvį intuityvesnio valdymo galimybėmis ir įvairiomis tikromis funkcijomis. Maisto ruoša tampa labiau įkandama net tiems, kas nėra dideli šios veiklos gerbėjai“, – sako V.P.Jurgaitis.

Atsakingai žvelgiama į saugumą

Tinkamo dydžio, funkcionali ir saugi naudoti kaitlentė kasdien įrodo savo svarbą virtuvėje. Juk tai – bene dažniausiai naudojama virtuvės įranga. Tačiau nemažai žmonių daugybę metų susidurdavo su įvairiomis šią buitinę techniką lydinčiomis problemomis, kurios bėgant laikui tapo įprasta kasdienybės dalimi. Šiuolaikiniai sprendimai leidžia to išvengti.

„Gaminant maistą atviroje erdvėje, pavyzdžiui, naudojantis kaitlente, anksčiau kildavo rizika prideginti, atsirasti sunkiai išvalomiems nešvarumams, pribėgusio skysčio dėmėms. Dabar modernios buitinės technikos gamintojai gali pasiūlyti šių aspektų išvengti padedančių sprendimų, tad virti, kepti, troškinti patiekalus tapo itin lengva. Negana to, sutaupomas laikas, kai dėl įdiegtų technologijų nebereikia nuolat stovėti šalia kaitlentės ir laukti“, – paaiškina ekspertas.

Gamintojai rūpinasi ir saugumu. Vaikų apsauga ir automatinis išsijungimas itin pravers didesnėms šeimoms, kurios ir taip dažnai turi pakankamai aktyvią dienotvarkę. Šios kaitlenčių funkcijos sukurtos tam, kad būtų sumažinta nelaimingų atsitikimų rizika.

Dėl lengvesnės kasdienybės

Anot V.P.Jurgaičio, net tokia buitinė technika kaip orkaitė gali būti dar pažangesnė ir atlikti dar daugiau skirtingų funkcijų, gerokai besiskiriančių nuo to, ką kiekvienas turėjo savo virtuvėje vos prieš penketą metų. Pirkėjams reikia ne tik įprastų orkaitės funkcijų, bet ir galimybių išlaikyti natūralią maisto drėgmę, greitai ir kokybiškai apdoroti maistą tinkamoje temperatūroje – kiekvienas ieško patraukliausio sprendimo savo buičiai.

„Vieni pirkėjai domisi, ar orkaitė matuoja kepamo patiekalo temperatūrą, kad to nereikėtų atlikti patiems. Kiti ieško sprendimų, kurie padėtų palaikyti nuolatinę šios įrangos švarą ir nereikėtų vargti naudojant įvairius valiklius“, – apžvelgia V.P.Jurgaitis.

Ekspertas pabrėžia, kad. ieškodami buitinės technikos savo namų virtuvei, žmonės galvoja ir apie tinkamą talpą ar plotį, kad galėtų vienu metu gaminti didesnį kiekį ar net keletą skirtingų patiekalų šeimai.

Pastaruosius keletą metų daugeliui rūpi ir energijos vartojimo aspektas. Stengiamasi rinktis ne tik gamtai saugesnius variantus, bet ir tuos, kurie leistų ramia širdimi gaminti tiek, kiek norisi, nesvarstant apie energijos suvartojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių