Aktorius J. Baliukevič: tu niekada nežinai, kada viskas baigsis

  • Teksto dydis:

Punktualumu pasigirti galintis profesionalus teatro bei LNK serialų „Rimti reikalai“ ir „Monikai reikia meilės“ aktorius Josif Baliukevič ryžosi itin atviram interviu. Jame jis pasakos ne tik apie gerbėjų dėmesį, be jo žinios sukurtas socialinių tinklų paskyras, bet ir atviraus apie savo pirmąją meilę be atsako. Nors TV ekranuose aktorius visada atrodo drąsus, rimtas ir net šiek tiek griežtokas, jis prisipažino, kad vieną baimę tikrai turi.

„Bijau labai ir ne kartą esu net sapnavęs savo vieną didžiausių baimių, kuri yra susijusi su profesija. Sapnuoju, kad per tą lėkimą pamirštu, kad man spektaklis kitame mieste. O pasirodo, aš esu kitame mieste, nei jis vyksta. Man taip nėra atsitikę, tačiau kolegos yra pasakoję, kad taip yra atsitikę kitiems. Kartą sapnuoju, kad 18 valanda vakaro, man skambina ir klausia kur aš, tuo tarpu aš Šiauliuose, o spektaklis Vilniuje. Ir atsikėliau. Turiu tą profesinę baimę kažkur pavėluoti, nespėti ar kad netyčia susidubliuos darbai“, – šį vakarą, 22 val., 2TV laidoje „Monikos užkulisiai“ išgyvenimais dalinsis J. Baliukevič.

Nuolat gerbėjų liaupsinamas ir vienas labiausiai žiūrovų mėgstamų aktorių J. Baliukevič teigia nebijantis tapti nepopuliarus. Populiarumas, anot jo, yra laikinas, ypač laikinas yra darbas televizijoje. „Į tai juk buvo einama labai nuosekliai. Aš juk žinojau, kur einu. Vien jau įstodamas į aktorinį žinojau, kad atpažįstamumas bus. Su žaidimo taisyklėmis susipažįsti jau pasirinkdamas tą profesiją. Nėra nieko keisto, tai darbo dalis. Bijoti turbūt ne, nebijau tapti nebepopuliarus, bet televizija nėra amžinas dalykas aktoriui, laidų vedėjui ar bet kuriam joje dirbančiam. Gal todėl aš ir dirbu kelis darbus. Juk vienas spragtelėjimas ir jau rytoj gali neturėti čia darbo. Ir visada reikia su tuo susitaikyti ir gyventi su ta mintimi, nes niekada nežinai, kada viskas baigsis“, – pasakos J. Baliukevič.

Didelio gerbėjų dėmesio sulaukiantis Josif neslepia, kad malonius komentarus gauti yra maloniau nei aiškintis su žmonėmis, kurie neskiria jo asmenybės nuo įkūnijamo personažo. „Mes dabar gyvename skaitmeniniame amžiuje. Lietuvoje niekada nebuvo tokio psichozinio gerbėjų dėmesio ar požiūrio. Pasitaiko, kad žmonės, kurie mane stebi, parašo ir gražių žodžių, būna ir malonaus dėmesio, ir nelabai. Pasitaiko, kad ir gatvėje sutinki neadekvatų ar neblaivų žmogų, kuris tau pradeda aiškinti gyvenimo tiesas apie tavo personažą. Tada galvoji, palauk, apie ką tu šneki?“ – kalbės J. Baliukevič.

Dėl žvaigždžių ligos aktoriui J. Baliukevič tikrai rūpintis nereikia, jis drąsiai teigia neturįs jokių kompleksų eiti dirbti kitų profesijų darbus. Dar visai neseniai jis buvo išvykęs uždarbiauti į užsienį ir net svarstė ten likti. „Jei labai nenusiseka aktorinis, tai nebedirbi to. Juk norisi pastovių pajamų. Turėjau planą B, jį net ir dirbau. Buvau išvykęs į užsienį dirbti, kai griuvo vienas mano projektas, nes suvokiau, kad tris mėnesius būsiu be darbo. O vėliau mąsčiau, kad jei nesulauksiu kito aktorinio pasiūlymo, tai gal net ir liksiu svetur. Buvo įvairių minčių. Tikrai neturiu jokių kompleksų dirbti kitus darbus, kas liečia kitas profesijas. Juk aš pats nežinau ir nesakau, kad šitą darbą dirbsiu iki gyvenimo pabaigos“, – atviraus aktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių