Amerikiečiai pirmą kartą per ilgą laiką pirko daugiau vinilinių plokštelių nei diskų

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose vinilinių plokštelių populiarumas pastaruoju metu toliau augo, o praėjusiais metais jų pardavimas pirmą kartą nuo 1987 metų aplenkė kompaktinių diskų (CD) pardavimus.

Remiantis naujausia Amerikos muzikinių įrašų pramonės asociacijos (RIAA) ataskaita, paskelbta ketvirtadienį, pajamos iš vinilinių plokštelių pardavimo 2022 metais šoktelėjo 4 proc. iki 1,7 mlrd. JAV dolerių.

Vartotojai pernai įsigijo 41 mln. vienetų vinilinių plokštelių, palyginti su 33 mln. kompaktinių diskų, o tai akivaizdžiai rodo tendencijų pokytį.

Pastaraisiais metais vinilinių plokštelių populiarumas vis augo, kurstomas kolekcininkų ir gerbėjų nostalgijos.

2020 metais pajamos iš vinilinių plokštelių jau pradėjo viršyti pajamas iš kompaktinių diskų pardavimo, tačiau tai pirmas kartas per daugiau nei tris dešimtmečius, kai buvo parduota daugiau vinilinių plokštelių vienetų nei jų analogų.

Vis dėlto muzikos įrašų srautinio perdavimo paslaugos toliau karaliauja rinkoje: šios paslaugos, įskaitant mokamas prenumeratas ir reklamos pagrindu veikiančias platformas, išaugo 7 proc. ir pasiekė rekordines 13,3 mlrd. JAV dolerių pajamas, o tai sudaro 84 proc. visų pajamų.

Liūto dalis tenka mokamoms prenumeratoms, kurios sudaro 77 proc. srautinių paslaugų pajamų ir pirmą kartą viršijo 10 mlrd. JAV dolerių.

RIAA teigimu, 92 mln. žmonių yra prenumeruoja mokamas muzikos įrašų srautinio perdavimo paslaugas.

Prieš metus šis skaičius buvo 84 milijonai.

RIAA duomenimis, bendros muzikos įrašų įmonių pajamos augo septintus metus iš eilės – 6 proc. iki rekordinės 15,9 mlrd. JAV dolerių sumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

okdrtyu

okdrtyu portretas
Aš į kvailystes nereaguoju. Viena sritį, kur senų laikų vertybės sveikintinos - tai gyventi protingai - nešvaistyti savo laiko beprasmybėms, būti fiziškai aktyviam, ne svaigintis alkoholiu ir narkotikais ir vertinti žmonių bendravimą, o ne su šunimis ir katėmis.

Antanas

Antanas portretas
Durna mada greitai prilimpa, kaip kad ir tos kuprinės merginoms. Man tai jos pokario "pavargėles" primena.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių