Ar teismo verdiktas sugrąžins J. Deppo karjerą į buvusias aukštumas?

Po to, kai JAV prisiekusiųjų teismas palaikė Johny Deppą (Džonį Depą) jo teisinėje kovoje su Amber Heard (Amber Herd), lieka neaišku, ar jo nuosprendis padės „Karibų piratų“ (Pirates of the Caribbean) žvaigždei susigrąžinti buvusį populiarumą?

Išgirdęs teismo sprendimą trečiadienį J. Deppas džiūgaudamas pareiškė, kad prisiekusiųjų verdiktas jam „sugrąžino gyvenimą“, teismui iš buvusios sutuoktinės priteisus daugiau nei 10 mln. JAV dolerių (9,3 mln. eurų)  kompensaciją už šmeižtą. Tuo metu atsakomąjį ieškinį pateikusiai A. Heard priteista vos 2 mln. JAV dolerių (1,9 mln. eurų).

Didelio atgarsio sulaukusio teismo procese labai svarbūs buvo Holivudo agentų, buhalterių ir teisininkų parodymai. Jų buvo paprašyta įvertinti, ar buvusi pora nežlugdė vienas kito karjeros.

Prisiekusieji teisme iš J. Deppo liudytojų sužinojo, kad dėl A. Heard kaltinimų smurtavimu jis neteko 22,5 mln. JAV  dolerių atlygio, numatyto už darbą  „Karibų piratų“ šeštojoje dalyje.

Tuo metu A. Heard teisininkų komandos liudytojai teisme liudijo, kad jos buvęs vyras prarado savo žvaigždės spindesį dėl „neprofesionalaus elgesio“, įskaitant alkoholio ir narkotikų vartojimą.

„Žala jau padaryta, o nuo šiol gali prasidėti sugrįžimo į normalią padėtį procesas“, – sakė vienas Holivudo prodiuseris, praeityje dirbęs su J. Deppu.

„Bet aš nemanau, kad jis gaus didelių didelių studijų darbų [pasiūlymų], kai tiek pastatyta ant kortos“, – sakė prodiuseris, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

„Jeigu jis mėtosi buteliais, vartoja narkotikus ir vėluoja, niekas nesitaikstys su vėlavimu to, kuris kainuoja krūvą pinigų, bet jau nebėra spindinti žvaigždė“, – kalbėjo jis.

Amber Heard. / Scanpix nuotr.

Pasak prodiuserio, didžiosioms Holivudo studijoms gali pasirodyti sunku gauti draudimą didelio biudžeto projektams, kuriuose filmuosis J. Deppas.

„Dabar per daug rizikinga tokį vaikiną įtraukti į milijardines franšizes“, – sakė jie.

Be to, nors teismo proceso metu J. Deppas galėjo pelnyti prisiekusiųjų ir socialinių tinklų vartotojų simpatijas, tai negarantuoja, kad jis susigrąžins savo populiarumą, ypač tarp moterų.

Žala jau padaryta, o nuo šiol gali prasidėti sugrįžimo į normalią padėtį procesas.

„Tai, ką jis pasakė, yra šlykštu“, – sakė prodiuseris, primindamas teismo proceso metu pateiktas trumpąsias žinutes, kuriose J. Deppas vadina A. Heard „karve idiote“ ir kalba apie jos „pūvantį lavoną“.

„Blogas berniukas“

Žinoma, nors tai gali būti nesulyginami dalykai, daug Holivudo titanų nuo Marlono Brando iki Melo Gibsono susigrąžino sėkmę ir populiarumą po panašiai jų gyvenimus sukrėtusių įvykių.

„Manau, kad yra tokių studijų, kurios norės su juo dabar dirbti“, – sakė Pietų Kalifornijos universiteto profesorė Karen North (Karen Nort), besidominti reputacijos valdymu.

Nepaisant virtinės nesenų nesėkmių, „jis beveik visada buvo labai sėkmingas“, kalbant apie pajamas, gautas už parduotus bilietus, sakė ji.

K. North pabrėžė, kad „dabar dėl teismo proceso jis yra visuomenės dėmesio centre“ ne mažiau nei anksčiau.

Nors žmogui, turinčiam nepriekaištingą įvaizdį, susigrąžinti reputaciją po siaubingų pasakojimų apie tokį alkoholio ir narkotikų vartojimą būtų sunku, J.Deppas „niekada nesakė, kad yra švelnus geradarys“, teigė K. North.

„Kai kas nors yra truputį blogas berniukas... ir kai jis yra kaltinamas padaręs kažką įnoringa“, žmonės tuomet sako: „Na ką, visiškai nenuostabu – mano nuomonė apie šį žmogų nepasikeitė“, – pridūrė ji.

„Manau, kad Johnny Deppas sugrįš, ir tai būtų logiška, – sakė K. North. – Tik su sąlyga, kad jis pats to norės, ar ne? Jis turi iš ko rinktis.“

Prieš teismui paskelbiant nuosprendį J. Deppas daug laiko praleido koncertuodamas Anglijoje drauge su gitaristu Jeffu Becku (Džefu Beku). Galbūt taip aktorius norėjo parodyti, kad jį domina daugiau nei vien sugrįžimas į didžiuosius ekranus.

„Prancūziški filmai“

Ir jeigu jis sugrįžtų į didžiuosius ekranus, tai nebūtinai turi įvykti spindinčaime Holivude.

„Jis galėtų būti nepriklausomo kino numylėtinis, kai filmavimai trunka nuo šešių iki aštuonių savaičių, atlygis siekia 250 tūkst. JAV dolerių ir jam atitenka 25 proc. filmo nuosavybės teisių ar kažkas panašaus“, – sakė su J. Deppu anksčiau dirbęs prodiuseris.

„Be to, jis galėtų būti nominuotas kokiam nors šauniam nedideliam vaidmeniui [filme], kur statymai nėra tokie dideli, o biudžetas siekia porą milijonų dolerių, o jis priblokštų žiūrovus kokiu nors beprotišku savo pasirodymu“, – kalbėjo prodiuseris.

O jeigu ir tai nepavyktų?

„Jis dirbs Europoje. Noriu pasakyti, kad jiems nerūpi tokie dalykai, – tęsė prodiuseris. – Jis kurs prancūziškus filmus, kurs vokiškus filmus.“


Šiame straipsnyje: Johny DeppasAmber Heardteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių