C. Eastwoodo filme – sužlugdyta Paryžiaus ataka

  • Teksto dydis:

Holivudo veteranas Clintas Eastwoodas (Klintas Istvudas) režisuos filmą apie tris amerikiečius, kurie į Paryžių važiavusiame traukinyje sužlugdė mėginimą įvykdyti teroro išpuolį, ketvirtadienį pranešė JAV žiniasklaida.

Pavadinimo dar neturintis projektas bus statomas pagal knygą „15:17 į Paryžių: tikroji istorija apie teroristą, traukinį ir tris amerikiečių didvyrius“ („The 15:17 to Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes“), kurią su žurnalistu Jeffrey E. Sternu (Džefriu Sternu) parašė užpuoliką sutramdę draugai Anthony Sadleris (Entonis Sadleris), Alekas Skarlatosas ir Spenceris Stone'as (Spenseris Stounas), pranešė pramogų pasaulio svetainė „Deadline Hollywood“ .

2015 metų rugpjūtį trys amerikiečiai, kurio vienas tarnavo Oregono nacionalinėje gvardijoje, o kitas – JAV oro pajėgose, iš Amsterdamo į Paryžių važiavusiame traukinyje sulaikė užpuoliką, turėjusį pakankamai šaudmenų, kad galėtų nužudyti 500 žmonių.


Clint Eastwood To Tackle New Real Life Drama by wochit

25-erių metų Maroko pilietis Ayoubas El Khazzani (Ajubas Chazanis) iš traukinio tualeto išėjo ginkluotas Kalašnikovo automatu, pusiau automatiniu pistoletu ir kartono rėžtuku. Jis šovė ir sunkiai sužeidė vieną keleivį.

Užpuoliką galiausiai sutramdę amerikiečiai vėliau ir JAV, ir Prancūzijoje buvo vadinami didvyriais. Prancūzija juos pagerbė aukščiausiais savo apdovanojimais – Garbės legiono ordinais.

A. El Khazzani Prancūzijoje yra sulaikytas ir laukia teismo dėl įvairių su terorizmu susijusių kaltinimų, tarp jų – bandymo nužudyti.

C. Eastwoodas pastaraisiais metais į ekranus yra perkėlęs ne vieną didvyrišką istoriją iš tikro gyvenimo. 2014-aisiais išėjo jo „Amerikiečių snaiperis“ (American Sniper) apie karinio laivyno specialiųjų pajėgų SEAL snaiperį Chrisą Kyle'ą (Krisą Kailą). 2016-aisiais susukta juosta „Stebuklas virš Hadsono“ (Sully) pasakoja apie pilotą Chesley Sullenbergerį (Česlį Salenbergerį). Pastarasis, virš Niujorko sugedus lėktuvo varikliams, nutupdė lainerį Hadsono upėje ir taip išgelbėjo visus jame buvusius žmones.

Kino industrijos dienraštis „Variety“ rašė, kad C. Eastwoodas naujosios juostos filmavimą tikisi pradėti vėliau šiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių