D. Dargis apie garsiausią Meksikos narkobaroną: į slėptuves kvietėsi net Holivudo žvaigždes

  • Teksto dydis:

Jis buvo tas, kuris vogdavo net iš tų, kuriems vėliau tarnaudavo, savo turtais vijosi garsiausius kitus narkobaronus, o Holivudo aktoriams apie save kurti filmus siūlėsi pats. Jis – Meksikos narkotikų karalius.

Meksikos narkotikų karalius Joaquino El Chapo Guzmano, po ilgai trukusių medžioklių, buvo sulaikytas tik 2016 metais.

Į savo slėptuves kvietėsi Holivudo įžymybes

„El Chapo. Narkobaronas“ neabejotinai patiks serialų apie nusikalstamą pasaulį ir jo pinkles gerbėjams. Dar prieš kelis metus, vos serialui pasirodžius, juo susižavėjo ir žinomas šalies žurnalistas bei knygų autorius Dailius Dargis, apie serialą rašęs ir plačiai savo auditorijai socialiniuose tinkluose. Anot jo, tai – visiškai neholivudinis serialas, atskleidžiantis daugeliui nežinomą, bet paslaptimis ir egzotika dvelkiantį narkomafijos veikėjų pasaulį.

„Apie šį veikėją iki šiolei yra susuktas ne vienas aštrus dokumentinis filmas, kuriame pasakojama, kaip įmantriai ir šiuolaikiškai šis meksikietis reguliavo narkotikų judėjimą tarp Meksikos ir Amerikos. Narkotikus jis tiekė iškastais požeminiais tuneliais tarp JAV ir Meksikos pasienio postų teritorijų. Šis beprotiškai apsukrus ir kūrybingas, tiesiogine tų žodžių prasme, veikėjas, daugelyje sluoksnių vadinamas „Neūžauga“, uždirbo milijardus JAV dolerių bei mėgavosi prabanga. Tačiau galiausiai „užlėkė“ po to, kai į vieną savo slėptuvių pasikvietė Holivudo aktorių Seaną Penną. Jis siekė, kad S. Pennas, neva, apie jį susuktų įtaigų dokumentinį filmą“, – neįtikėtina istorija dalijosi D. Dargis.

Kraujas liejosi laisvai: štai 2016-ųjų spalį netoli savo namų buvo nušautas sportuoti išbėgęs Meksikos federalinis teisėjas.

Rašytojas pastebi, kad nors daugybė žmonių, pasisukus kalbai apie garsiausius narkotikais ir kontrabanda užsiėmusius nusikaltėlius, iki šių dienų dažniausiai mini Pablo Escobarą, garsiausiam ir turtingiausiam Meksikos karteliui priklausęs El Chapo savo laiku turtais vijosi pastarąjį.

„Galima drąsiai sakyti, kad šių laikų Escobarą pražudė didybės ir šlovės manija. Net ir tuomet, kai El Chapo pateko už grotų – 2017 metų sausį Meksikos valdžia garsųjį narkobaroną perdavė Jungtinėms Amerikos Valstijoms, kur jis nuteistas iki gyvos galvos – Meksikoje ir toliau vyko narkotikų prekeivių karai, kuriuose itin dominavo abu El Chapo sūnūs. Kraujas liejosi laisvai: štai 2016-ųjų spalį netoli savo namų buvo nušautas sportuoti išbėgęs Meksikos federalinis teisėjas. Jo bylų sąraše buvo net kelios El Chapo apeliacijos“, – faktus vardijo D. Dargis.

Kvapą gniaužianti istorija nugulė į serialą

Anot rašytojo, šis 2017 metų meksikiečių serialas, savo nuotaikomis ir įtaigumu kur kas labiau primena ne visų pamėgtą „Narcos“, bet kitą draminį serialą, pasakojantį apie italų mafijos gaujas –„Gomorra“.

„Seriale pasakojama „Neūžaugos“ tamsiojo verslo pradžia, kurią lydėjo lavonai ir šaudynės dėl narkotinių medžiagų paketų“, – teigė jis.

Pirmajame serialo sezone pasakojama, kaip garsusis šių laikų narkoprekeivis pradėjo savo nusikalstamą kelią pasirinkęs prekybą narkotikais.

„Vienoje iš pirmųjų serijų netgi yra scena, kaip El Chapo – dar jaunas, ir niekam nežinomas narkoprekeivis – atvyksta pas Pablo Escobarą į Kolumbiją. O čia šiam pasižada per 48 valandas pristatyti kokaino krovinį. Jam tą padaryti sekasi labai sunkiai, bet visgi užsibrėžtą misiją meksikietis įvykdo. O po šio „žygdarbio“ jam durys tarptautiniame narkotikų verslo baronų pasaulyje atsveria kur kas plačiau“, – intrigavo D. Dargis.

Serialas sužavės ir veiksmo gerbėjus. Rašytojas pasakoja, kad žiūrovų laukia įspūdingos susišaudymo ir medžioklės dėl kompromatų apie Meksikos valdžią scenos, istorijos apie teisėsaugos viršūnes bei įvykis, kaip po kruvinų skerdynių gangsteriai nematomai pasprunka mojuodami policininkų ženkleliais ir paskutiniuoju reisu patenka net į keleivinį lėktuvą.

„Be viso to, seriale rodoma ir tai, kokias kančias El Chapo patyrė griežtai saugomame kalėjime, ar kaip būdamas jaunas, užsigeidęs įspūdingo automobilio, paprasčiausiai jį nugvelbė. Ir tik vėliau ima tarnauti jo savininkui, žiauriam to laikmečio mafijozui, kuris El Chapo paveda atlikti pirmąjį šlapią reikalą – užsakytą žmogžudystę“, – pasakojo D. Dargis.

Pasaulinė IMDB kino bazėje šis serialas puikuojasi įspūdingu įvertinimu – beveik 8 balais iš 10.

„Šiame, pirmajame „El Chapo“ sezone, kelionė po žiaurųjį Meksikos narkobaronų pasaulį tik prasidės. Pažiūrėkite ir įvertinkite. Mafijos serialų gerbėjams tikrai patiks. Kur kas rimtesnis ir įtaigesnis už „Narcos“, ir gerokai aštresnis bei tamsesnis už „Sopranus“, bet savo nuotaika labai primenantis tokius pačius, šaltakraujiškai veikiančius „Gomorra“ serialo personažus. Gero žiūrėjimo visiems „El Chapo“ gerbėjams!“ – linkėjo D. Dargis.

Serialas „El Chapo. Narkobaronas“ – nuo balandžio 24 d., pirmadieniais-ketvirtadieniais, 20 val. per TV6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių