Etnomuzikologė Z. Kelmickaitė: dėl vyrų nesu daug verkusi, bet dėl moterų – esu

  • Teksto dydis:

„Dėl vyrų nesu daug verkusi, bet dėl moterų – esu. Ir viskas dėl intrigų... Intrigos, intrigos, intrigos! Anksčiau galvojau, kad vis tik burtų esama, bet, kai išsibūriau pirmame kurse, supratau, kad burtų nėra. Neišsipildė ir tikrai nebetikiu“, – įsitikinusi etnomuzikologė Zita Kelmickaitė.

Praėjusių metų pavasaris buvo sudėtingas visiems, tačiau pasak kino, teatro ir TV aktorės Editos Užaitės, vienas didžiausių iššūkių buvo nuotolinis mokymas, kurį jai teko išgyventi kartu su dukra Marija.

Aktorė atskleidė pagrindinę priežastį, kuri labiausiai trukdė mokyti vaiką. „Čia susiję su tuo nuotoliniu mokymu. Būdavo momentų, kai aš staugiu, arba dukra staugia... Nes staiga paaiškėja, kad vaikas nieko nemoka, staiga paaiškėja, kad kamera „neįsijungia“, ir tuo metu yra užsiimama kitokiais reikalais, pavyzdžiui, valgymu. Mano dukrai tuo metu buvo aštuoneri su puse, ir ji sugalvojo įvairiausių dalykų, kad tik išsisuktų nuo to mokymo. Tačiau daugiausiai protestavo prieš tai, kad mama tapo tamsta mokytoja“ – prisiminimais apie pirmąjį karantiną LNK laidoje „Šeškinės 20“ šį trečiadienio vakarą, 20 val., dalinsis garsi aktorė E. Užaitė.

E. Užaitės vyras Linas sugalvojo sprendimo būdą, kuriuo stengėsi sustabdyti įtampą tarp savo šeimos moterų, kurią sukeldavo mokymasis namuose. Tačiau netyčia ir pats į jį įsitraukė. „Susitarimas buvo toks. Mano vyras vieną dieną taip vyriškai pasakė, kad jeigu mes abi su dukra dar staugsim viena ant kitos, tai bėgsim aplink namą 10 ratų. Ta, kuri kalta, ta ir bėga. Ir vieną dieną atsitiko taip, kad vienu metu rėkėme mes visi trys. Iš pradžių visi bėgome į skirtingas puses ir net nežiūrėjome vieni į kitus, bet prabėgus trečią ratą jau visi juokėmės ir bėgome viena kryptimi“, – apie nuotolinio mokymo pasekmes pasakos Edita. 

Ilgai netrukus, laidos vedėjai prisiminė mokymosi ypatumus. „Mes kaip tik su Džiugu kalbėjome, kad dabar negali nusirašyti“, – teigs laidos vedėjas Giedrius Savickas.

„Tu juokauji? Nusirašyti labai paprasta, jie gi nusirašo, nusižiūri nuo knygų ir ko tik nesugalvoja, kad kuo paprasčiau būtų galima išsisukti iš situacijos“, – pertrauks Giedrių Edita.

„Bet žinai, Edita, mokykloje duoti kitam klasės draugui nusirašyti, tai moko dalintis“, – su šypsena veide tęs Giedrius.

Kita laidos viešnia, laidų vedėja, etnomuzikologė – Zita Kelmickaitė. Kartu su vedėjais ji diskutuos apie meilę, ašaras ir burtus, kuriuos jai teko išbandyti asmeniškai, kad pavyktų sužinoti kas bus jos mylimasis. „Dėl vyrų nesu daug verkusi, bet dėl moterų – esu. Ir viskas dėl intrigų... Intrigos, intrigos, intrigos! Anksčiau galvojau, kad vis tik burtų esama, bet, kai išsibūriau pirmame kurse, supratau, kad burtų nėra. Neišsipildė ir tikrai nebetikiu“, – įsitikinusi Z. Kelmickaitė.

„Aš žinau vieną labai gerą burtą, apie kurį man kažkada papasakojo mama. Įdėmiai klausykite! Tu susapnuosi savo mylimąją, jei devynis vakarus iš eilės suskaičiuosi po devynias žvaigždes iš eilės. Bet suprantat, kad to padaryti neįmanoma, nes vieną iš tų devynių naktų Lietuvoje tikrai būna dangus apsiniaukęs“, – juokaus vedėjas G. Savickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių