Festivalis „Karklė 2.0“: į sceną kils ne tik pasaulinių hitų kūrėjai

  • Teksto dydis:

Atsidūrus festivalio „Karklė 2.0“ „finišo tiesiojoje“, atrodo, jog muzikos atlikėjų sąrašas jau turėtų būti pabaigtas, tačiau organizatoriai ir toliau džiugina melomanus didelėmis ir ausiai ypatingai maloniomis staigmenomis. 

Festivalio, vyksiančio rugpjūčio 13-14 dienomis, Karklėje, didžiojoje „Optibet“ scenoje, pasirodys dar trys puikiai pažįstami atlikėjai: lietuviškosios scenos atstovai – 20-metį švenčianti legendinė repo grupė „G&G Sindikatas“ bei naujai susibūręs talentingas kūrėjų duetas – Leon  Somov & Dileta.

Penktadienio kulminacija taps itin muzikinės grupės „Filatov & Karas“ pasirodymas.

„Filatov & Karas“ atiduos duoklę klubinės ir deep house muzikos entuziastams 

Deep house stiliaus ir klubinės muzikos mylėtojai turėtų suklusti ir rugpjūčio 13 dieną savo kalendoriuose pažymėti ryškia spalva, kadangi būtent šią dieną „Karklė 2.0“ festivalio scenoje pasirodys hitų kūrėjai „Filatov & Karas“.

Šis muzikinis tandemas interneto platformoje „Youtube“ muša populiarumo rekordus: didelė dalis jų remiksuotų kūrinių sulaukia dešimčių milijonų peržiūrų, o populiariausios skaičiuojamos šimtais milijonų. „Filatov & Karas“ „magija“ – jų muzikinis talentas ir energija, kuri gerai žinomus kūrinius paverčia tais, pagal kuriuos norisi šokti iki ryto. 

Grupės remiksuotų dainų kraityje platus muzikinių kūrinių spektras: nuo prancūzų populiariosios muzikos atlikėjos Imany, kurios dainos „Don‘t be so shy“ aranžuotė tapo visišku „topu“ iki praeito šimtmečio klasikų. Tiesa, „Filatov & Karas“ ant laurų nemiega ir reaguodami šių dienų muzikines tendencijas, aktyviai užsiima kūryba ir savo gerbėjus džiugina ritmiška ir naujai suskambusiais kūriniais. 

Scenos smogikai „G&G Sindikatas“ ir debiutinį albumą pristatantis Leon Somov & Diletos duetas

Lietuviškąją muzikinę eilutę pildo ir scenos „smogikai“ – repo grupė „G&G Sindikatas“. Turbūt daug ir išsamiai grupės jau nebereikia pristatinėti, kai jiems vos pasirodžius scenoje publika žodis į žodį kartoja dainų tekstus, kurie, kaip dažnai būna repo kūriniuose, – nėra paprasti ir lengvai įsimenantys. Tokiu būdu dažnas gerbėjas demonstruoja nepaprastą pagarbą ir ištikimybę grupei, gyvuojančiai jau daugiau nei 20 metų ir kiekvieną sykį scenoje ir visur aplinkui, savo pasirodymų metu, „užsukančiai bytą“.

Praėjusį pavasarį  grupė „G&G Sindikatas“ planavo grandiozinį pirmojo savo albumo „Gatvės lyga“ dvidešimtą gimtadienį, tačiau dėl pandemijos vakarėlis buvo nukeltas. Planuojantys apsilankyti „Karklė 2.0“ festivalyje, gali neabejoti: nepanaudotas muzikinis parakas ir sukaupta energija liesis per kraštus ir įtrauks į „hip and hop“ jūrą, kiekvieną esantį arčiau scenos.

Antrieji vardai, nors ir tikrai nėra scenos naujokai, tačiau kaip muzikinis duetas – šviežias lietuviškos scenos padangėje. Tai – vienas ryškiausių Lietuvos muzikos prodiuserių Leon Somov ir talentingoji dainininkė Dileta, visai neseniai pristatę savo naująjį albumą „Find you“.

„Per daugiau kaip metus, kai kartu su Dileta studijoje kūrėme naujas dainas ir pristatėme jas klausytojams, gavom labai šiltą publikos jausmą, kuris ne tik pastūmėjo užbaigti likusias albumo dainas, bet ir paruošti pilną programą vasaros koncertams, kurią nekantraujam pristatyti“, – džiaugėsi Leonas.

Koncerto svečių laukia ypač muzikali programa, kurioje skambės ne tik neseniai išleisto albumo „Find You“ kūriniai, bet ir pluoštas naujų, dar negirdėtų kūrinių. Leon Somov ir Dileta jau spėjo kartu sukurti dar daugiau dainų, kurios nepateko į šį albumą ir vieną iš pirmų kartų nuskambės koncerte Karklėje.

Organizatoriai primena, jog pilno formato festivalis „Karklė“ yra perkeliamas Į 2022-uosius ir vyks rugpjūčio 12-14 dienomis. Jam galios 2020-ųjų festivaliui įsigyti bilietai. Šie bilietai taipogi galios ir šių metų („Karklė 2.0“) renginiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių