„Fox News“ atsisveikino su populiariausiu savo laidų vedėju T. Carlsonu

„Fox News“ pirmadienį atsisveikino su geriausiu laiku transliuojamų laidų vedėju Tuckeriu Carlsonu (Takeriu Karlsonu), kuris pastaraisiais metais tapo įtakingu respublikonų politikos veikėju ir eteryje skleidė sąmokslo teorijas apie Rusiją ir Kapitolijaus šturmą.

„Fox News“ pranešė, kad televizijos tinklas ir T. Carlsonas susitarė nutraukti sutartį, tačiau savo sprendimo nepaaiškino, tik pridūrė, kad paskutinioji laida „Tucker Carlson Tonight“ buvo parodyta praėjusį penktadienį. T. Carlsonas tą laidą baigė žodžiais: „Mes grįšime pirmadienį.“

Tačiau pirmadienio vakarą žiūrovai, įsijungę televizorių, išvydo ryto laidos vedėją Brianą Kilmeade'ą (Brajeną Kilmidą), kuris pasakė, kad, „kaip turbūt girdėjote, T. Carlsono nebebus“.

„Linkiu Tuckeriui kuo geriausios kloties, – sakė B. Kilmeade'as. – Aš esu geras Tuckerio draugas ir visada juo būsiu.“

Tada jis perėjo prie pasakojimo apie prezidento sūnų Hunterį Bideną (Hanterį Baideną).

Jo staigus nušalinimas turės gilių pasekmių „Fox News“, televizijos naujienoms ir Respublikonų partijai.

Sprendimas dėl T. Carlsono buvo priimtas pasipylus daugybei „Fox News“ nepalankių teisinių naujienų. Prieš savaitę „Fox News“ pasiekė 787,5 mln. dolerių (717,7 mln. eurų) vertės susitarimą balsavimo mašinų gamintojos „Dominion“ iškeltoje byloje dėl šmeižto.

„Fox News“ sąmoningai skelbė neteisingus teiginius, susiejančius „Dominion“ balsavimo mašinas su sąmokslu pakenkti 2020 metų JAV rinkimams, tvirtina kompanija.

Sekmadienį CBS laidoje „60 Minutes“ buvo parodytas reportažas apie žmogų, įtrauktą į sąmokslo teoriją apie Sausio 6-ąją, kuris teigė, kad T. Carlsonas buvo juo apsėstas ir kurio advokatas įspėjo „Fox News“ apie galimą bylinėjimąsi.

Be to, T. Carlsonas figūruoja buvusios „Fox News“ prodiuserės ieškinyje, kuriame ji teigė, kad laidos filmavimo aikštelėje vyrauja žiauri ir mizoginiška aplinka ir kad ji buvo spaudžiama duoti melagingus parodymus „Dominion“ byloje.

Prieštaringai vertinamas

Tuo tarpu CNN pirmadienį atleido kitą garsų laidų vedėją Doną Lemoną. D. Lemonas blogai sutarė su kitais ryto laidų vedėjais ir buvo priverstas atsiprašyti respublikonų kandidate į prezidentus siekiančios tapti Nikki Haley (Niki Heili) už savo komentarą, kad jos geriausi metai jau praėjo.

Tačiau T. Carlsonas turėjo didesnę įtaką, didesnį žiūrovų skaičių ir labiau šokiruojantį išėjimą. Karjeros pradžioje jis dirbo ir CNN, ir MSNBC, o 2017 metais pakeitęs Billą O'Reilly (Bilą O'Railį) jis atsisakė santūraus žinių vedėjo įvaizdžio ir greitai tapo populiariausia „Fox News“ asmenybe.

Jo populistinis tonas apie elitą, siekiantį susidoroti su viduriniosios klasės amerikiečiais, susilaukė daugiausiai konservatyvios „Fox News“ auditorijos pritarimo ir netgi paskatino kalbas apie tai, kad vieną dieną T. Carlsonas pats taps politiniu kandidatu.

Jis dar nepakomentavo savo atsisveikinimo su „Fox News“.

„Tuckeris Carlsonas tapo net garsesnis už „Fox News“, – sakė Brianas Stelteris (Brajanas Stelteris), šiuo metu rašantis knygą apie „Fox News“, kuri vadinsis „Network of Lies“. – Jo staigus nušalinimas turės gilių pasekmių „Fox News“, televizijos naujienoms ir Respublikonų partijai.“

Kai pirmadienį per tiesioginę ABC dienos pokalbių laidos „The View“ transliaciją buvo paskelbta apie T. Carlsono pasitraukimą, studijoje auditorija ėmė ploti.

Anksčiau šiais metais Atstovų Rūmų pirmininkas Kevinas McCarthy (Kevinas Makartis) suteikė T. Carlsonui išskirtinę prieigą prie 2021 metų sausio 6 dienos riaušių Kapitolijuje saugumo kamerų įrašų, kuriuos peržiūrėjęs vedėjas savo laidoje pareiškė, kad „filmuotoje medžiagoje nematyti, kad vyktų neramumai ar riaušės“. Jo interpretaciją pasmerkė daugelis, įskaitant Senato mažumos lyderį Mitchą McConnellą (Mičą Makonelą).

Savo laidoje T. Carlsonas taip pat atvirai kvestionavo Jungtinių Valstijų paramą Ukrainai po to, kai į ją įsiveržė Rusijos pajėgos.

„Galbūt verta savęs paklausti, nes viskas tampa gana rimta: dėl ko iš tikrųjų tai vyksta? – T. Carlsonas sakė savo laidoje. – Kodėl aš taip nekenčiu Putino? Ar Putinas mane kada nors pavadino rasistu? Ar jis grasino mane atleisti iš darbo už tai, kad nesutinku su juo? Ar jis perkėlė visas viduriniosios klasės darbo vietas mano mieste į Rusiją?“

Kol kas „Fox News Tonight“ ir toliau bus transliuojama 20 val. vietos laiku, o laidą ves įvairios televizijos tinklo asmenybės.

„Dėkojame jam už laidų vedėjo ir ankstesnius darbus tinkle“, – sakoma tinklo pranešime spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eis

eis portretas
į prezidentus ...............tikisi apstumt tuos 2 besiplėšančius senukus

ai

ai portretas
nepute i bidono subine ir visa demokratija...

manau

manau portretas
Tai bene žinomiausias JAV laidų vedėjas, po jo atleidimo Fox News akcijos krito kone trečdaliu, o pats jo atleidimas tik akivaizdžiai parodo kas per "demokratija" klesti JAV.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių