Grupės „Hiperband“ lyderis A. Kapustinas: mūsų misija – išsaugoti legendines dainas

  • Teksto dydis:

Kitąmet grupė „Hiperbolė“ būtų šventusi savo veiklos 50-metį. Taip susiklostė likimas, kad paskutinį sykį ją gerbėjai matė 1999-aisiais. Tačiau, muzikinis grupės dainų atlikimas toks stiprus ir taip įaugęs į atmintį, kad klausytojai tiesiog be šių dainų gyventi negali. „Aš dar dainuosiu“, „Sugrįžk“, „Pamiršk mane“, „Vandens ženklai“, „Laužai“ – tai dainos, kurios artimos tiek vyresniajai kartai, tiek jaunimui, kuris šias dainas tarsi „atranda“ iš naujo.

„Šios dainos tokios artimos ir nepavaldžios laikui, kad tiesiog negalėjome jų nedainuoti“, – šypsojosi grupės „Hiperband“ lyderis Anatolijus Kapustinas.

Dar 2013-aisiais jis subūrė bendraminčių grupę ir, būdamas Igorio Berino mokiniu bei bičiuliu, tęsė jau Lietuvos muzikos istorija tapusių dainų išsaugojimo misiją.

„Labai džiaugiuosi, kad iš tiesų pavyko išsaugoti tą tikrąjį, originalų skambesį, prie kurio klausytojai jau įpratę ir kurio tikisi, apsilankę mūsų grupės koncertuose. Tai – muzika, išsiilgusiems nostalgiško skambesio, vertinantiems gyvą garsą ir išjaustą melodiją“, – pasakojo grupės lyderis.

Per dešimt grupės gyvavimo metų keitėsi ir jos sąstatas, bet meilė laiko patikrintoms dainoms neblėso. Dabartiniame grupės sąstate soline gitara išgirsite grojantį Arūną Sabuką, bosine gitara – Gediminą Alekną, klavišiniais – Raimundą Rudoką, mušamaisiais – Gintarą Stankūną. O grupės siela: atlikėjas ir gitaristas – Anatolijus Kapustinas.

„Hiperband“ labai atsakingai ruošiasi naujai suplanuotam turui po Lietuvą ir atskleidžia dar vieną intriguojantį faktą: „Pastebėjome, kad po mūsų koncertų esamos poros dar labiau pamilsta viena kitą, vienišiai atranda savo puseles, o susipykusieji – susitaiko. Ta magiška dainų galia žmones vienija, o tai šių dienų kontekste itin aktualu“, – įsitikinę grupės nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prisiminkime kas buvo is tikro

Prisiminkime kas buvo is tikro  portretas
Hiperbole tai jau velesniu laiku Sovietinis Vilniaus produktas. Kazkodel neatsimenama kad kai Vilniuje buvo gilus sovietinis satingis, Kaune buvo Kertukai, Raganiai, Vaizbunai, Nuogi ant slenkscio, Geles, Geliu vaikai ir dar kuriu neatsiumenu, situ tai tikrai niekas neatkartos, ju net radijas negrodavo, kas parodo kad tai buvo tikra. O sovietine Hiperbole, garsiai skambejusi per tarybu Lietuvos radija, tai jau nuo satingio prasimerkusio, ir kokius 10 metu atsilikusiuo nuo Kauno, Vilniaus sovietinis produktas. Ziauru kai patvorio Vilniaus kaimo kapelos taip aukstinamos ir visai neprisimenama kas buvo tikra ne dirbtina kaip tai yra su sostynes Vilniaus kaimo kapela Hiperbole.

nekiškit

nekiškit portretas
savo mėšlinų rankų prie Hiperbolės.Visokie hiperbandai, tributai ir kitos nesąmonės yra niekam nereikalingi. Negaliu patikėti, kad Hiperbolės nariai suteikia teises naudotis savo vardu ir dainuoti jų dainas visokiems vienadieniams pašlemėkams.

vytas

vytas portretas
HIPERBOLES niekas nepakartos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių