H. Fordas pateko į pavojingą lėktuvo incidentą

  • Teksto dydis:

Holivudo žvaigždė Harrisonas Fordas (Harisonas Fordas) pilotuodamas privatų lėktuvą pateko į pavojingą incidentą viename Kalifornijos oro uoste, antradienį pranešė pareigūnai ir JAV žiniasklaida.

Kaip pranešė televizija NBC, patyręs pilotas ir senovinių lėktuvų kolekcionierius H. Fordas skrido Orindžo apygardoje esančio Johno Wayne'o (Džono Veino) oro uosto link ir nutūpė ne ant nusileidimo tako, o ant netoliese esančio riedėjimo tako. Jis taip pat praskido virš stovinčio „Boeing 737“ su 110 keleivių ir šešiais įgulos nariais.

Kaip pranešė NBC, oro eismo kontrolės įrašuose užfiksuota, kaip 74-erių metų filmų apie Indianą Džounsą žvaigždė klausia: „Ar tas orlaivis turėjo būti po manim?“

Federalinė aviacijos administracija (FAA) nurodė nenustačiusi žmonių, dalyvavusių incidente, tačiau patvirtino, kad vykdo tyrimą, dėl ko kilo pastarasis nesusipratimas.

„Oro eismo kontrolieriai pirmadienio popietę leido vienmotorio „Aviat Husky“ pilotui leistis ant tūpimo tako 20L Johno Wayne'o oro uoste“, – pranešime sakė FAA atstovas Ianas Gregoras (Ijanas Gregoras).

„Pilotas teisingai pakartojo gautą leidimą. Tuomet pilotas nusileido ant riedėjimo tako, esančio lygiagrečiai su leidimosi taku, perskrisdamas „Boeing 737“, laukusio netoli pakilimo ir tūpimo tako“, – sakė jis.

NBC pranešė, kad praėjus kelioms minutėms po incidento šis oro bendrovės „American Airlines“ lėktuvas saugiai pakilo ir išskrido į Dalasą.

FAA draudžia orlaiviams leistis ant riedėjimo takų ir baudžia taip pasielgusius pilotus. Už tokį pažeidimą pilotai gali gauti įspėjimą arba net netekti licencijos.

Ne pirma nelaimė

H. Fordas prieš dvejus metus susilaužė ranką ir patyrė keletą nesunkių galvos sužeidimų, kai sugedus jo Antrojo pasaulinio karo laikų lėktuvo karbiuratoriui jis buvo priverstas avariniu būdu leistis Santa Monikos golfo aikštyne.

Jis taip pat yra sudaužęs sraigtasparnį, kai 1999 metais mokėsi jį pilotuoti Kalifornijos Ventūros apygardoje, o metais vėliau Nebraskoje jis apgadino leidimosi taką avariniu būdu tupdydamas savo orlaivį „Beechcraft Bonanza“.

Aktorius yra patyręs incidentų ir nebūdamas lėktuvų piloto kabinose. Prieš trejus metus per juostos „Žvaigždžių karai: Galia nubunda“ (Star Wars: The Force Awakens) filmavimą jis susilaužė koją, kai jį prispaudė metalinės hidraulinės durys. Šiame filme H. Fordas atliko Hano Solo vaidmenį.

Ilgametis aviacijos entuziastas H. Fordas turi kelis lėktuvus, o jo skrydžių žurnale užfiksuota daugiau kaip 5 tūkst. 200 val. pilotuojant lėktuvą. Jis turi teisę pilotuoti ir tupdyti lėktuvus, hidroplanus bei sraigtasparnius, nurodo Nacionalinė transporto saugos valdyba.

Aktoriaus atstovai atsisakė pakomentuoti situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių