Į „Maneskin“ koncertą Rygoje traukė ir lietuviai: grupė įrodė nesanti vienadienė žvaigždė

Pusnuogė bosistė, Damiano flirtas su publika ir stulbinantis šou – roko grupė „Maneskin“ šėlo Mežaparko estradoje. Ryga, ačiū už svetingumą!

Sutverti spindėti

Turbūt ant rankos pirštų galima suskaičiuoti „Eurovizijos“ nugalėtojus, kurie nesiliovė spindėti nulipę nuo didžiosios scenos. Italų roko grupė „Maneskin“ įrodė nesanti vienadienė žvaigždė.

Laimėjęs Sanremo muzikos festivalį, o paskui – ir „Eurovizijos“ dainų konkursą, ketvertukas užkariavo pasaulio scenas. Skandalai ir apkalbos juos lydėjo nuo pat pirmųjų žingsnių. Jei ir nesate „Eurovizijos“ gerbėjai, veikiausiai pamenate, kai, tiesioginės transliacijos metu pasilenkęs paimti sudužusios taurės, grupės lyderis buvo apšmeižtas vartojęs narkotikų. Gana konservatyviai Lietuvos publikai kliuvo sceniniai Damiano Davido drabužiai, aukštakulniai, kuriuos užsikėlė ant stalo, ir šampano purslai, kuriuose maudėsi pergalingą vakarą. Nors nesu muzikos kritikė ir anaiptol nepretenduoju ja tapti, vieną dieną paklausiau savęs, kaip per tokį trumpą laiką jiems pavyko padaryti tai, ko kitiems nepavyksta per dešimtmetį. Grupė, regis, kuria kanonišką roką, bet publikai jis patinka daug labiau nei kitų. Vunderkindai? Manau, būtų per drąsu taip teigti, vis dėlto pranašumų, lyginant su kitais, jie turi. Paprasti gyvenime, bet įžūlūs scenoje, „Maneskin“ nariai moka flirtuoti su publika ir yra pasirengę atlaikyti tūkstantines minias. Savaime suprantama, didžiulis grupės koziris – išvaizda. Damiano žavesys papirko milijonų merginų ir moterų širdis. Vaikinų ir vyrų, beje, taip pat. Likti abejingiems sunku ir žvelgiant į grupės bosistę Victorią de Angelis, kuri scenoje kaitina susirinkusiųjų kraują. Žavesio netrūksta ir gitaristui Thomui Raggi, būgnininkui Ethanui Torchio.

Taigi, grįždama prie klausimo, kaip jiems pavyko prasibrauti į lyderių gretas, nors ir nesu muzikos kritikė, reziumuoju – „Maneskin“ fenomenas yra talento ir sėkmės tandemas.

Teko keisti planus

Laimėjusi dainų konkursą, grupė „Maneskin“ surengė ne vieną koncertą. Praėjusią vasarą ketvertukas atvyko į Vilnių, kur susidūrė ne tik su maždaug 35 tūkst. gerbėjų minia Vingio parke, bet ir su viena itin įžūlia gerbėja, iš kurios glėbio teko vaduotis grupės vokalistui.

Po koncerto pasirodė publikacijų, esą, bandydama pabučiuoti, mergina stipriai užgavo Damiano ausį. Vilniuje nebuvau. Užtai su draugų kompanija lagaminus kroviausi į Romą – ten, kur Damiano namai, kur buvo numatytas grandiozinis koncertas. Nors bilietas jau buvo kišenėje, pasitvirtino ne sykį girdėtas posakis, kad žmogus planuoja, o Dievas juokiasi. Tąkart neišskridau, užtai šiemet sulaukiau kompensacijos.

„Žinai, jau dabar tau pavydžiu. Važiuoji į „Maneskin“ koncertą Rygoje!“ – ką toliau sakė kolegė, jau nebegirdėjau.

Perkrausčiusi spintą, kad pritapčiau prie roko gerbėjų minios, ketvirtadienio vidudienį pajudėjau link Vilniaus. Iš ten kartu su keliais žurnalistais ir dviem gerbėjų autobusais – į Rygą. Grupės aistruolius atpažinau iš tolo. Nemažai jų buvo su odinėmis striukėmis, masyviais aksesuarais, merginos – su tinklinėmis kojinėmis ir ryškiu makiažu. Iš kelių gerbėjų kuprinių kyšojo susukti plakatai.

Drąsi: bosistės apranga kaitino susirinkusiųjų kraują. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Gegužės 18-ąją Latvijoje vykęs „Maneskin“ koncertas – pasaulinio turo „Loud Kids Tour 2023“ dalis. Turėjęs prasidėti praėjusių metų vasarį Londone, turas dėl pandemijos buvo perkeltas, todėl pasikeitė ir koncerto Rygoje data.

„Kai sužinojau, labai nusiminiau. Guodė tai, kad turas neatšaukiamas visam laikui, o tik perkeliamas į ramesnius laikus“, – kalbėjo vilnietė Monika, bilietus į Rygoje vyksiantį koncertą įsigijusi kartu su geriausia drauge.

Žinai, jau dabar tau pavydžiu. Važiuoji į „Maneskin“ koncertą Rygoje!

Tiesa, pagal pirminį planą, draugės, kaip ir tūkstančiai kitų gerbėjų, turėjo keliauti į „Arena Riga“. Dėl didžiulio ažiotažo koncertas buvo perkeltas į Mežaparko estradą. Didžiausia koncertų vieta po atviru dangumi Latvijoje net tik sutalpino daugiau grupės gerbėjų, bet ir leido surengti ambicingesnį, nei buvo planuota, šou. „Maneskin“ į savo gastrolių grojaraštį įtraukė didžiąją dalį naujų kūrinių, todėl net ir  praėjusiais metais šėlę Vingio parke turėjo rimtą priežastį ketvirtadienį išsiprašyti iš darbo ir keliauti pas brolius latvius.

Instrukcija žiūrovams

Norėdami išvengti spūsčių, koncerto organizatoriai žiūrovus į parką ragino atvykti atvykti pėsčiomis, dviračiais, kuriuos buvo galima palikti specialiai įrengtose vietose, arba viešuoju transportu.

Žiūrovų patogumui buvo suorganizuoti specialūs autobusai, vykstantys į parką. Renginiui pasibaigus, tie patys autobusai žmones gabeno atgal. Nors vartai buvo atverti 18 val., eilės prie įėjimo nusidriekė kur kas anksčiau. Skaičiuojama, kad tądien į Rygą atvyko apie 5 tūkst. užsieniečių, todėl minioje buvo galima girdėti ne tik latvių kalbą.

Nepaisant vėlyvo grupės „Maneskin“ išėjimo į sceną laiko, koncerto organizatoriai žiūrovams patarė nelaukti paskutinės minutės, nes saugumo, bilietų ir asmeninių daiktų patikra užtruko. Tie, kurie neįsigilino į reikalavimus, prie įėjimo turėjo palikti skėčius, aštrius, degius daiktus, maistą ir gėrimus. Pastarųjų buvo galima įsigyti vietoje. Parko teritorijoje buvo prekiaujama ir grupės atributika, todėl visi norintys galėjo įsigyti ir mažų kišeninių suvenyrų, ir marškinėlių su grupės narių veidais. Apsivilkti juos koncerto metu išdrįso retas. Nors visą dieną švietė saulė, oras įkaito vos iki keliolikos laipsnių.

Susiderino: publika buvo tokia pat ryški, kaip ir scenoje šėlusi roko grupė. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Sudrebino Rygą

Apšildančiosios grupės nebuvo, todėl publika kantriai laukė, kol scenoje pasirodys roko dievaičiai. Pirmosiose gretose su plakatais išsirikiavo aistringiausi grupės gerbėjai. Kiek tolėliau nuo jų telkėsi santūresnė publika – nepaisydama vėsaus vakaro ant žemės tiesėsi pledus ir gurkšnojo parke įsigytus gėrimus. 21 val. scena paskendo dūmuose, pasirodė būgnininko Ethano, gitaristo Thomo ir bosistės Victorios siluetai. Galiausiai, lydimas merginų klyksmo, į sceną žengė ir Damianas. Jo lūpose suskambo kūriniai „Don’t Wanna Sleep“, „Gossip“, „Zitti e buoni“.

„Kokia šiandien nuostabi minia! Vienintelis blogas dalykas, kad naktis šalta. Tai sušilkime!“ – po šių Damiano žodžių publika įkaito.

Gerbėjai šoko, šaukė ir kartojo dainų „Own My Mind“, „Supermodel“, „Baby Said“ ir kitų žodžius. Viso koncerto metu po sceną lakstę, aprangą keitę roko atlikėjai vieną akimirką dingo, o tada netikėtai pasirodė priešais nedidelę parko viduryje įtupdytą sceną ir pasigirdo baladė „Vent’anni“. Po jos – dar vienas hitas „If Not for You“. Skambant šiai dainai estrada paskendo švieselių jūroje.

Šviesos sklido ir iš žiniasklaidos puspalapinės. Fotografai tvarkė kadrus, kuriuos pavyko sumedžioti per pirmąsias dvi dainas. Žurnalistai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos dėliojo tekstus.

„Sunku rašyti, kai kojos juda muzikos ritmu!“ – viena akimi į kompiuterio ekraną, kita – į judesį scenoje žvelgė Latvijos portalo atstovė.

Kaip tik tuo metu, skambant dainai „Mammamia“, gražuolis Damiano nusiplėšė savo drabužius. Vienos merginos klykė, kitos, nepaisant fakto, kad atlikėjas turi merginą, greičiausiai skendo savo gašliose fantazijose. Nuogumą drąsiai demonstravo ir bosistė Victoria. Scenoje ji pasirodė tik su perregima palaidine. Tradiciškai, skambant dainai „Kool Kids“, ant scenos užlipo būrys gerbėjų. Tradiciškai buvo ir bisas. Grupei pakartojus kūrinius „The Loneliest“ ir „I Wanna Be Your Slave“, publika išsiskirstė. Vieni, judėdami link vartų, toliau niūniavo dainų žodžius, kiti siuntė vaizdo įrašus draugams, kuriems nepavyko įsigyti bilietų, kažkas ieškojo parke pasiklydusių draugų. Jau kitądien Taline roko grupė užbaigė savo koncertinį turą. Nuo rudens jų laukia Azija ir Amerika, o kol kas – poilsis nuo pasaulinių scenų ir kartais įkyrių gerbėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mi

mi  portretas
slykstus

Izeide braliukus

Izeide braliukus portretas
Su senais prozektoriais, pas bunke buvo nauji beveik, kazkas mato ir visai naujus lauksime instagrame kas pirmas?

Ha

Ha portretas
Ten buvo lietuviai? Lietuvis bosirovas ir lietuvis kadyrovas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių