K. Spacey nurodyta nesiartinti prie savo kaltintojo

  • Teksto dydis:

Kevinas Spacey (Kevinas Speisis) privalo laikytis atokiai nuo jauno vyro, kuris jį kaltina grabinėjimu viename Masačusetso bare 2016 metais, pirmadienį paskelbė teisėjas.

Nešlovę užsitraukusiam aktoriui Nantaketo apygardos teisme buvo pareikštas kaltinimas seksualiniu smurtu ir sumušimu. K. Spacey advokatai jo vardu pateikė kaltės nepripažinimo pareiškimą dėl tuomet 18-mečio oficianto padėjėjo grabinėjimo.

Kitą teismo posėdį teisėjas paskyrė kovo 4 dieną. K. Spacey nebūtina jame dalyvauti, bet jis turi būti pasiekiamas telefonu, nusprendė teisėjas.

Jis patenkino K. Spacey advokatų prašymą saugoti nukentėjusiojo mobiliojo telefono šešių mėnesių po įtariamo užpuolimo duomenis. Aktoriaus advokatas Alanas Jacksonas (Alanas Džeksonas) sakė, jog esama duomenų, „tikriausiai išteisinančių“ K. Spacey.

K. Spacey ir jo advokatai išeidami iš teismo rūmų atsisakė ką nors pakomentuoti susirinkusiai reporterių miniai.

Teismas prasideda praėjus daugiau kaip metams po to, kai viena buvusi Bostono televizijos laidų vedėja apkaltino buvusią „Kortų namelio“ (House of Cards) žvaigždę lytiniu smurtu prieš jos sūnų, kuriam tuomet buvo 18 metų ir kuris tuo metu dirbo padėjėju populiariame bare „Club Car“.

A. Jacksonas stengėsi ieškoti klaidų byloje ir atkreipė dėmesį, kad 18-metis ne iš karto pareiškė savo įtarimus. Jei bus pripažinta K. Spacey kaltė, jam grės įkalinimas iki penkerių metų.

Kaltinančio asmens civilinis advokatas prieš teismo posėdį paskelbtame pareiškime nurodė, kad jo klientas „rodo pavyzdį“.

„Pranešęs apie lytinį užpuolimą mano klientas yra ryžtingas ir padrąsinantis balsas aukoms, dar nepasirengusioms pranešti, kad patyrė lytinį užpuolimą“, – sakė advokatas Mitchellas Garabedianas (Mičelas Garabedianas), kuris atstovavo šimtams dvasininkų lytinio išnaudojimo aukų.

M. Garabedianas nedalyvauja K. Spacey baudžiamojoje byloje.

Tai pirma kriminalinė byla 59 metų aktoriui nuo 2017 metų, kai viešai buvo pareikšti įtarimai dėl jo nederamo lytinio elgesio.

Teisėjas atmetė K. Spacey prašymą leisti jam nedalyvauti pirmadienio posėdyje. K. Spacey įrodinėjo, kad jo dalyvavimas „padidintų neigiamą viešumą, kurį jau generavo“ ši byla.

Televizijos laidų vedėja Heather Unruh (Heter Anru) 2017 metų lapkritį žurnalistams sakė, kad K. Spacey per minimą incidentą nugirdė jos sūnų ir tada grabinėjo jo genitalijas. Anot moters, vaikinas paspruko iš baro, kai aktorius nuėjo į tualetą.

Praėjusį mėnesį paskelbus kaltinimus K. Spacey išplatino vaizdo įrašą, kuriame Frenko Andervudo – „Netflix“ seriale „Kortų namelis“ jo įkūnyto herojaus – maniera sako: „Tikrai nemokėsiu už tai, ko nepadariau.“ Neaišku, ar aktorius turėjo galvoje jam pareikštą kaltinimą.

K. Spacey sulaukė ir daugiau kaltinimų nederamu lytiniu elgesiu.

Pirmasis tuo jį viešai apkaltino aktorius Anthony Rappas (Entonis Rapas), tvirtinęs, kad K. Spacey jį lytiškai išnaudojo 1986-aisiais, kai jam buvo 14 metų. K. Spacey, kuriam minėto incidento metu buvo 26 metai, sakė nieko panašaus nepamenantis, tačiau atsiprašė, jei tai iš tiesų nutiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių