Kai susijungia protas ir jėga, azartas – neišvengiamas

Proto ir jėgos sinergija – raktas į pergales, įsitikinę naujo BTV žaidimo "Protas ir jėga" vedėjai Rolandas Mackevičius ir Dalia Belickaitė. Sportui ir azartui neabejingas duetas nesuvaidintas dalyvių emocijas išgyvena kartu, o mintyse projektuoja, ką į tokią avantiūrą kartu su savimi pasiimtų patys.

Savo teritorijoje

"Protas ir jėga" laidose šeimų ar bičiulių duetai varžosi smagiose fizinėse rungtyse, kurios suteikia galimybę protui atstovaujančiam poros nariui atsakyti į kuo daugiau klausimų. Teisingi atsakymai virsta taškais turnyrinėje lentelėje, o kiekvienoje laidoje pergalę pasiekęs duetas džiaugiasi įspūdingais prizais.

"Laidoje dalyvauja ir matyti, žinomi veidai – visąlaik labai įdomu pasižiūrėti, kaip jie konkuruoja, rungiasi. Įdomu matyti, kaip varžosi mums jau kiek pažįstami su nežinomais žmonėmis – nežinai, ko iš jų tikėtis", – sako R.Mackevičius.

D.Belickaitė taip pat mėgaujasi laidoje trykštančiomis emocijomis, mat buvusiai profesionaliai krepšininkei įvairios sportinės veiklos ir konkurenciniai žaidimai artimi nuo mažens. "Kadangi esame labai didelė šeima, labai mėgstame įvairius žaidimus, kurie yra ir azartiniai, ir sportiniai, kuriuose ir pamąstyti reikia. Mes net turėjome savo Kalėdų žaidynes, kurioms patys sugalvojome specialias užduotis", – pasakoja ji.

"Tokias laidas kaip "Protas ir jėga" žiūrėdavau Amerikoje. Turėjau mintį savo "YouTube" kanale sukurti panašią laidą, susijusią su sportu ir viktorinomis. Kai man pasiūlė prisijungti prie tokios laidos ir būti vienai iš vedėjų, buvau nepaprastai laiminga. Tai buvo viena iš mano svajonių. Labai norisi, kad šią laidą pamatytų kuo daugiau žmonių", – sako D.Belickaitė.

Darbas priešais kameras jai – ne naujiena. Socialinių tinklų nuomonės formuotoja veda muzikinės televizijos 2TV laidas, tačiau "Protas ir jėga" – visai kitokia patirtis. "2TV naujienas pristatome taip, kaip parašyta, tiesiog stovime ir skaitome. O čia – visiška laisvė, jaučiuosi kaip inkstas taukuose, esu visiškai savo srityje, galiu reikšti emocijas, palaikau dalyvius, reaguoju", – lygina pašnekovė.

R.Mackevičius ir pats mėgaujasi laidos atmosfera, negailėdamas gerų žodžių savo kolegei. "Ji yra beprotiškai darbšti mergina. Labai vertinu žmones, kurie atėję į darbą neinkščia, nezyzia, nevaidina žvaigždžių ar nevaidina pavargusių, kurie čia ir dabar kiekvieną savo darbą atlieka maksimaliai gerai. Aš esu garantuotas, kad ji labai toli eis. Į šitą rinką ji atėjo ne tešlos minkyti, o kurti savo karjerą. Nė kiek neabejoju, kad žmonės, kurie yra taip stipriai atsidavę savo darbui, labai sėkmingai kyla karjeros laiptais", – sako jis.

Ir protas, ir jėga yra svarbūs ir naudingi. Dėl to mūsų žaidimas ir vadinasi "Protas ir jėga", o ne "Protas ar jėga".

Patikimiausi – sutuoktiniai

Kadaise R.Mackevičius ir pats panašiose laidose dalyvavo, tačiau šiandien sako, kad tokiems žaidimams jo amžiaus kategorija nebe ta.

"Kai buvau beprotiškesnis, jaunesnis, mažiau analizuodavau, daugiau darydavau – be abejonės, būdavo labai smagu dalyvauti. Dabar esu toje barikadų pusėje, kai saugiau yra žiūrėti arba vesti laidas", – prisipažįsta pramogų pasaulio atstovas.

"Jei kas nors lieptų dalyvauti, jau du kartus pagalvočiau, ar tikrai esu tam pasirengęs, nes man dabar daug smagiau yra užduoti klausimus, žinoti atsakymus į juos ir matyti, kaip reaguoja žmonės. Labai įsikraunu matydamas, kaip žmonės džiaugiasi gaudami teigiamą atsakymą ir kaip nerimauja gaudami neigiamą atsakymą. Kaip vedėjas, kuris veda ne sporto rungtis, o klausimų ir atsakymų, labai gerai jaučiuosi", – atvirauja R.Mackevičius.

Vis dėlto, jeigu tektų dalyvauti tokioje laidoje ir pačiam, į komandą neabejotinai pasiimtų savo žmoną. "Nes Ievutė yra labai gudri laputė, – šypsosi jis. – Kai su ja susipažinau, ji dalyvavo viename šou. Mes truputį jau susirašinėjome, bet daug vilčių nedėjau, kad tai bus romanas. Atvažiavau į tą laidą ir pamačiau, kad ji beprotiškai azartiškai, gudriai viską įveikė. Tada pagalvojau, kad su gudria moterimi aš gyvenime neprapulsiu. Supratau, kad reikia ją vesti."

R.Mackevičius pabrėžia, kad gyvenime reikia abipusės pusiausvyros. "Moterų mąstymas – karštakošiškas, vyrų protas – šaltesnis. Negalėčiau pasakyti, kad kuri nors pusė geresnė ar protingesnė. Kai kuriuose sprendimuose kartais labai svarbus šaltakraujiškas pasirinkimas, kurį, manau, gali atlikti vyrai. Bet yra tokių atvejų, kai reikia labai greitai spręsti, ir tai geriausiai gali padaryti moterys", – diplomatiškai dėsto jis.

Kitaip nei R.Mackevičius, D.Belickaitė norėtų ne tik stebėti laidos dalyvius, bet ir dalyvauti žaidime "Protas ir jėga". Pasirinkimų į savo komandą ji turi į valias, tačiau pirmiausia kaip geriausią kompanioną taip pat įvardija savo vyrą.

"Tik reikėtų pasiskirstyti, kuris atsakingas už protą, kuris – už jėgą. Tada iš karto eitų visos mano sesės – nuo jauniausios iki vyriausios. Žaisdavau su visomis "Alias", sporto rungtyse dalyvavome – drąsiai galėčiau imti visas ir žinočiau, kad komanda būtų labai stipri. Dar geriau būtų, jei galėčiau didesnę komandą pasiimti, o ne tik vieną narį. Būtų, pavyzdžiui, superpenketukas", – juokiasi ji.

Atsipalaidavus susikoncentruoti

R.Mackevičiaus patarimas pusiausvyros žaidime ieškantiems dalyviams – atsipalaiduoti.

"Pats didžiausias mūsų priešas yra mūsų baimės. Jos užrakina mūsų kūną, mūsų smegenis, negalime atlikti tam tikrų funkcijų. Kai žmogus atsipalaiduoja, jis geriau atsako į klausimus, geriau atlieka fizines užduotis, nes negalvoja, kaip jam pasiseks, o tiesiog daro", – įsitikinęs jis.

Pramogų asui pritaria ir D.Belickaitė. Anot jos, lemiamu momentu reikia atsipalaiduoti, kad galėtum maksimaliai susikoncentruoti. "Būna, kad sporto profesionalai nesusitvarko su įtampa ir dažnai nudega. Taip pat ir atvažiavus į laidą – norint pasiekti geriausių rezultatų, reikia stengtis suvaldyti emocijas", – sako ji.

Tad kas galiausiai nugali – protas ar jėga? "Vienas be kito jie negali. Ir protas, ir jėga yra svarbūs ir naudingi. Dėl to mūsų žaidimas ir vadinasi "Protas ir jėga", o ne "Protas ar jėga", – juokiasi R.Mackevičius.

Jam ir vėl antrina partnerė D.Belickaitė: "Tai yra komandinis darbas. Be proto nebūtų jėgos. Be jėgos nebūtų proto."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių