Mirė rusų mados kūrėjas V. Judaškinas

  • Teksto dydis:

Sulaukęs 59-erių mirė garsus rusų mados dizaineris Valentinas Judaškinas, daugelį metų dalyvavęs Paryžiaus mados savaitės renginiuose, kol buvo pašalintas dėl to, kad nepasmerkė Maskvos invazijos į Ukrainą.

Jo mados kompanijos atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP antradienį pranešė, kad „Judaškinas mirė“.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad V. Judaškinas „įnešė didelį indėlį į Rusijos kultūros raidą“.

Prezidentas Vladimiras Putinas „reiškia gilią užuojautą“, sakė D. Peskovas.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, dizaineris kelerius metus kovojo su vėžiu.

Socialinio tinklo „Telegram“ kanale SHOT skelbiama, kad mados kūrėjas dvi dienos prieš mirtį buvo išvežtas į ligoninę dėl pablogėjusios būklės. „Gydytojams nepavyko išgelbėti jo gyvybės. Vėžiu sergančio dizainerio artimieji norėjo, kad jis būtų gydomas užsienyje, tačiau ten niekas nesiryžo jo gydyti. V. Judaškinas sirgo dešiniojo inksto vėžiu ir buvo gydomas Blokhino vėžio centre Maskvoje. Kitas apsilankymas pas gydytoją buvo numatytas gegužės 16 d.“, – rašoma SHOT paskyroje.

V. Judaškinas mirė praėjus vos kelioms dienoms po kito garsaus Rusijos mados dizainerio – Viačeslavo Zaicevo – mirties. V. Zaicevas mirė Maskvos priemiestyje balandžio 30 d., sulaukęs 85 metų.

„Vienas po kito iškeliavo du labai stiprūs mados kūrėjai. Šiandien, kai galvojau apie V. Zaicevą, pamaniau, kad kitas bus V. Judaškinas. Man labai gėda. Jis turėjo labai didelių sveikatos problemų, V. Judaškinas buvo kovotojas“,– sakė buvęs populiarios laidos „Mados nuosprendis“ vedėjas Aleksandras Vasiljevas.

1991 metais V. Judaškino „Faberge“ kolekcija, atkartojanti dekoratyvinius kiaušinius, sukėlė sensaciją Paryžiuje.

Nuo to laiko jis reguliariai dalyvavo Paryžiaus mados savaitėje, pristatydamas kolekcijas, kurias kartais įkvėpė Rusijos istorija, pavyzdžiui, „Baletas“ arba „Jekaterina Didžioji“.

2008 metais jis padėjo kurti Rusijos kariuomenės uniformas.

2022 metais kovą Prancūzijos mados federacija atšaukė ruso V. Judaškino pasirodymą už tai, kad jis nepasmerkė puolimo Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Jį reikia pamiršti, kaip prisidėjusį prie okupacinės kariuomenės aprengimo, o mes jo negalime niekaip pamiršti.

Judaškinas iš ano pasaulio

Judaškinas iš ano pasaulio portretas
atsasalinkit man litovcai

shūdlaikraštis

shūdlaikraštis portretas
Sveiki, ieškome bendradarbio redakcijoje, kaip atrodys jūsų diena? jums reikės domėtis šūdais ir apžvelgti rusų pasaulį. reikalavimai kandidatui: lietuvių kalbos žinojimas, patirtis žurnalistikoje (nebūtina), ruskų k. Siūlome: galimybę dirbti iš namų, kvietimą į renginius, galimybę tobulėti (iš tikro tai ne)
VISI KOMENTARAI 11

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių